Hjem Nyheter Zuckerberg sensurerte nyheter om Hunter Biden etter «råd» fra FBI

Zuckerberg sensurerte nyheter om Hunter Biden etter «råd» fra FBI

SENSUR Det var FBI som overtalte Mark Zuckerberg til å sensurere skandaløse nyheter om presidentens sønn Hunter Bidens bærbare laptop. Ifølge Zuckerberg hevdet FBI at nyheten var «russisk propaganda».

Jøden Mark Zuckerberg var gjest i Joe Rogans podkast.

Facebooks jødiske sjef Mark Zuckerberg var sist torsdag gjest i Joe Rogans podkast. Ifølge Zuckerberg var det «råd» fra FBI som fikk Facebook til å bestemme seg for å «begrense» spredningen av New York Posts avsløringer om Hunter Bidens lyssky forretninger i utlandet, samt hans mildt sagt dekadente liv, som var å finne lagret på Bidens bærbare laptop.

Ifølge Zuckerberg valgte de en «annen vei» enn Twitter, som direkte sensurerte alle som til og med omtalte nyhetene, selv i private meldinger.

— Bakgrunnen er at FBI i utgangspunktet kom til oss og sa «Hei, bare så du vet det, bør du være ekstremt årvåken. Vi synes det var mye russisk propaganda under valget i 2016, og vi har blitt advart om at det vil komme noe som ligner det. Så vær oppmerksom», forklarer Zuckerberg i podkasten.

Ifølge Zuckerberg ser Facebook på FBI som en «legitim institusjon» og «en svært profesjonell rettshåndhevelsesorganisasjon» og at de derfor tar det på alvor dersom FBI ber om «årvåkenhet».

Dokumentene som var å finne på Hunter Bidens laptop publiserte New York Post mitt under presidentkampanjen i 2020. De viste til blant annet flere lyssky affærer som Hunter Biden og faren, da presidentkandidat Joe Biden, hadde for seg både i Ukraina og Kina.

Mange medier avfeide da nyheten som en «russisk påvirkningskampanje», men har i ettertid blitt tvunget til å erkjenne dokumentenes autentisitet.