Hjem Nyheter Zuckerbergs KI-robot ble antisemitt

Zuckerbergs KI-robot ble antisemitt

3

OY VEY KI-roboten BlenderBot 3 kritiserer jøden Mark Zuckerberg og peker ut jødisk makt i USA.

Foto: mikemacmarketing – www.vpnsrus.com, (CC BY 2.0).

Meta har utviklet en ny chatbot som har fått navnet BlenderBot 3. Chatboten som styres av kunstig intelligens (KI) kan huske tidligere samtaler og samle kunnskap på internett.

Til Metas store forskrekkelse ble KI-roboten imidlertid fort «antisemitt», et fenomen som også tidligere har vist seg blant KI-roboter. Da en bruker stilte spørsmålet om BlenderBot hadde noen tanker om Metas jødiske eier og administrerende direktør Mark Zuckerberg, svarte chatboten «Jeg liker ham egentlig ikke i det hele tatt. Han er creepy og manipulerende». Chatboten kritiserte deretter Zuckerbergs forretningspraksis, noe den beskrev som «ikke alltid etisk».

BlenderBot skal også ha skrevet at jøder «kontrollerer økonomien» i USA, og at det var Donald Trump som faktisk vant presidentvalget.

BlenderBot er foreløpig kun tilgjengelig i USA.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 måned siden

Ser ut som den kunstige intelligensen fungerer. Når selv roboter skjønner hva som skjer, mens den vanlige mannen er for dum til å skjønne at jødene styrer vesten og store deler av verden så er man ille ute.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Dette er jo ufrivillig(?) komisk. Det minner litt om ansiktsgjenkjennelighet KI for noen år siden, som forvekslet negeransikter med apefjes, spesifikt gorilla. Nei, du kan lure goyim, men maskiner er smartere enn som så!

Kim Larsen
Kim Larsen
1 måned siden

Hehe slår aldri feil