Hjem Dagens video Dagens video: Den ufortalte historien om hvite slaver

Dagens video: Den ufortalte historien om hvite slaver

3

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en dokumentar fra 2003 med den engelske tittelen «Atlantic jihad: The untold history of white slavery», av Thorsteinn Helgason.

Mens Europa var travelt opptatt med interne stridigheter tidlig på 1600-tallet, satte erfarne pirater og soldater fra Nord-Afrika seil nordover.

Seilende forbi kysten av Vest-Europa dro de mot Atlanterhavsøyene Irland, Færøyene og Island. Ved å angripe og plyndre intetanende hvite samfunn, tok de med seg alt av verdi, i tillegg til å ta hvite fanger som de solgte til slaveri og krevde løsepenger for løslatelse.

Noen ville med tiden gjenvinne sin frihet, mens majoriteten forble slaver resten av sitt liv.

Et slavemarked i Kairo. Tegning av David Roberts, ca 1848

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
Dagens video: Jødene og slavehandelen
«Den internasjonale minnedagen for ofre for slaveri, og den transatlantiske slavehandelen»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
H.L
H.L
1 år siden

Vi bør kanskje kreve erstatning av verdens arabere og kreve at de innfører denne historie i deres skolepensum, opplæres i arabisk skyld, strippes for sine privilegier i eget land og at vi ofre for slaveriet kan få okkupere deres land og gis all verdens privilegier. Er det ikke slik det fungerer da?

trackback
1 år siden

[…] «Den internasjonale minnedagen for ofre for slaveri, og den transatlantiske slavehandelen» Dagens video: Den ufortalte historien om hvite slaver Dagens video: Slavehandelen i […]

Arier
Arier
1 år siden

Det er ingen straff som er hard nok for de som fyller vårt land med rasefremmede som fritt får begå forbrytelser og sadistiske systematiske krenkelser mot oss. Landssviket og folkemord på vårt folk kan aldri glemmes eller tilgis! Og bakmennene må holdes kollektivt ansvarlige slik som de holder oss kollektivt ansvarlig for deres oppkonstruerte løgner.