Hjem Nyheter Det hvite hus-jøden til uvaksinerte: «En vinter av død og sykdom venter...

Det hvite hus-jøden til uvaksinerte: «En vinter av død og sykdom venter dere!»

USA På en pressekonferanse om den pågående pandemien hilste Joe Bidens jødiske koronarådgiver alle uvaksinerte og sa at de kan se frem til «en vinter av vanskelig sykdom og død for dere og deres familier».

Joe Bidens jødiske rådgiver Jeffrey Zients.
Foto: Ralph Alswang / ralphphoto.com (CC BY-ND 2.0)

Det var forrige fredag som Jeffrey Zients, rådgiver til USAs president Joe Biden og koordinator for Det hvite hus’ «lag» for bekjempning av covid-19, informerte pressen om hva som skjer med pandemien.

Pressekonferansen var én av mange, men finnes transkribert på Det hvite hus’ nettside.

Zients innledet pressekonferansen med å skryte om at vaksinene som brukes er effektive mot den nye og fryktede såkalte omikron-varianten av covid-19. Tross denne påståtte effektiviteten kan man som vaksinert bli smittet, selv om symptomene da «sannsynligvis» vil bli «asymptomatiske og milde».

– Vi er innstilt på å ikke la omikron forstyrre arbeid og skole for de vaksinerte. Dere har gjort det eneste rette og vi vil ta oss gjennom dette, hilste den jødiske koronaskjefen.

Men til alle som har valgt å ikke ta noen vaksine hadde Zients en helt annen hilsen:

– Dere kan se frem til en vinter av vanskelig sykdom og død, for dere selv, deres familier og for sykehusene som dere snart vil overbelaste.

Videre oppfordret Zients alle amerikanere til å vaksinere seg selv og sine barn og ta såkalte booster-doser av vaksinen.