Hjem Nyheter FN i krisemøte etter ukrainsk krenkning av russisk territorium

FN i krisemøte etter ukrainsk krenkning av russisk territorium

2

UTENRIKS Etter at Russland stoppet en ukrainsk krenkning av russisk territorialfarvann ved å beskyte og beslaglegge tre ukrainske fartøy har spenningen på Krim økt. Samtidig som Ukraina har erklært militær unntakstilstand holder FNs sikkerhetsråd krisemøte.

Det var søndag kveld som tre ukrainske fartøy ifølge Russland ulovlig tok seg inn på russisk territorialfarvann i Svartehavet i nærheten av Krim. Russland svarte med å beskyte fartøyene, borde og beslaglegge dem.

Like etterpå sammenkalte Ukrainas president Petro Porosjenko landets forsvarsledelse til et ekstraordinært møte. På mandag skrev presidenten en ordre om at Ukraina skal gå i krigstilstand, samtidig som ukrainske tropper har blitt mobilisert til full krigsberedskap.

FNs sikkerhetsråd har også blitt sammenkalt for et krisemøte på forespørsel fra både Russland og Ukraina.

– Med tanke på den farlige utviklingen i Azovhavet og etterfølgende hendelser har Russland begjært et krisemøte, angående bevaringen av internasjonal fred og sikkerhet, sier den russiske FN-representanten Dmitry Polyansky ifølge nyhetsbyrået Tass.

Samtidig har flere av vestens ledere og utenriksministre allerede uttalt seg med fordømmelse av Russland og støtte til Ukraina, blant annet Norges utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide.

I Ukraina har hendelsen blitt fulgt av voldsomme protester utenfor Russlands ambassade i Kiev, hvor blant annet minst én av ambassadens biler har blitt satt i brann.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Norske og internasjonale MSM-media forteller fortsatt eventyret om russisk «anneksjon» og til og med «okkupasjon» av Krim og deler av Svartehavet, og støtter jøderegimet i Kiev, som håper på medlemskap i Nato, noe Russland i egeninteresse selvsagt ikke vil ha noe av, kloss opp mot egne grenser. Russerne forsvarer med full rett sitt territorium, på land, sjø og i luften, mot aggressive krenkelser utenfra. Slik også Norge bør gjøre, og ethvert land med respekt for egen suverenitet.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide ser ikke særlig nordisk/europeisk ut.

Er det noen som vet om hun er JØDE slik som NATO-Stoltenberg?