Hjem Artikler Intervju med Pär Sjögren

Intervju med Pär Sjögren

0

Igår ble Pär Sjögren løslatt etter at han hadde sittet anholdt siden lørdag, da det oppstod bråk i sammenheng med en offentlig flyvebladsutdeling i Gävle. Nordfront har intervjuet Sjögren.

parsjogrenborlange

Hei Pär, kan du fortelle hva dere gjorde i Gävle?
Vi hadde en offentlig flyvebladsutdeling, noe som vi ganske ofte har rundt om i Sverige.

Gikk flyvebladsutdelingen bra?
Ja, det gjorde den, det var flere som var positive enn negative. Vi traff blant annet en greker som støttet Gylne daggry og en dame som ville komme på våre foredrag. I det store og hele var det en bra aktivitet.

Pleier det å bli bråk i sammenheng med slike flyvebladsutdelinger?
Nei, det hender sjelden.

Kan du fortelle om bråket som oppstod på lørdag?
Av noen andre i vår gruppe ble jeg ble gjort oppmerksom på at det hadde kommet personer til plassen som hadde heller dårlige intensjoner. Disse individer ble umiddelbart igjenkjent som «rødinger». Altså personer som ikke var der for å stå å se på fredelig. En av våre aktivister hørte en av rødingene prate i telefonen og si at «det er SMR som er her, ta med slåsshansker og kniver og kom». Rødingene gikk rundt og filmet våre aktivister og stilte spørsmål om hva de het og hvor de kom ifra. Kort etter at rødingene hadde dukket opp så oppstod det en diskusjon og en mobiltelefon som rødingene filmet med ble konfiskert og slått istykker. Raskt deretter eskalerte det hele til et tumult.

Hvordan endte bråket?
Rødingene ble jaget fra plassen.

Hva hendte etter bråket?
Vi fortsatte å dele ut flyveblader. Politiet ankom så fem minutter etterpå.

Hva gjorde politiet når de ankom?
De sa de ville prate med meg, noe jeg sa de kunne gjøre der jeg stod. Når det så ble åpenbart at politiet egentlig ville arrestere meg så oppstod det bråk mellom politiet og de øvrige aktivistene som forsøkte å hindre politiet fra å arrestere meg. Til slutt dro politiet opp batonger og begynte å sprute tåregass mot de andre.

Var det kun du som ble arrestert? Hvorfor arresterte politiet deg?
Ja, det var kun jeg som ble arrestert. De anholdt meg etter at et vitne hadde pekt meg ut. Jeg ble pågrepet for grov mishandling.

Hva hendte etter at du ble pågrepet?
Jeg ble ført til politistasjonen i Gävle hvor jeg ble forhørt og så anholdt etter noen timer. På kvelden ble jeg flyttet til Sandviken. På Sandviken ble jeg forhørt to ganger innen jeg ble løslatt ved tretiden igår.

Hvordan var det å sitte arrestert?
Det var ok. Bra mat og litt lesing ordner det meste.

Hva leste du?
Illustrert Vitenskap.

Hvordan stiller du deg til anklagene?
Jeg nekter for lovbrudd.

Tror du at du kommer til å bli dømt for det du er anklaget for?
Tja, vi får vel vente på hva etterforskningen kommer frem til. Det spiller dog ingen rolle da jeg og mitt rede fortsetter som vanlig med vår aktivisme. Men det er jo ihvertfall et godt tegn at jeg ble sluppet løs til tross for den relativt alvorlige mistanken.

Har du hørt hva som har blitt skrevet i media om bråket og hva synes du isåfall om det?
Etter jeg ble løslatt har jeg oppdatert meg på hva som har blitt skrevet om hendelsen. Ikke noe av det som media skriver har overasket meg, men at det skulle ha vært noen uskyldige personer som tilfeldigvis gikk forbi og så ble angrepet av oss stemmer rett og slett ikke. Media har naturligvis en politisk agenda når de skriver som de gjør.

Kommer Motstandsbevegelsen til å holde seg borte fra Gävle i fremtiden?
Nei, vi kommer tilbake. Ingen har hindret oss fra å spre vårt budskap før og det kommer heller ikke noen personer fra Gävle å gjøre, uansett hvilke de er.

Da får vi takke deg for at du stilte opp på intervjuet. Er det noe du vil tillegge eller har du en hilsen til våre lesere?
Ja, jeg vil takke for den støtte jeg har fått etter jeg ble løslatt. Jeg har fått masse SMS og folk har ringt og sagt vi skal stå på. Slikt varmer.

Nordfront kommer tilbake med mer informasjon.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg