Hjem Nasjonal kamp Kampdag i Sverige

Kampdag i Sverige

KAMP: Fredag den 6. juni arrangerte Den nordiske motstandsbevegelsen offentlig gateaktivisme i Falun og foredrag med Klas Lund.

kampdag-640x348

Fredag den 6. juni arrangerte Den nordiske motstandsbevegelsen en offentlig flyvebladsutdeling i Falun i Sverige, samt foredrag med Motstandsbevegelsens leder, Klas Lund. I tillegg til aktivister fra både Stockholm og Dalarna, hadde også en bil med norske aktivister tatt turen til Sverige for å ta del i dagens aktiviteter.

IMG_0088

Aktivisme og propagandaspredning

For enkelte aktivister startet aktivitetene allerede natt til fredag, da rundt ti aktivister samlet seg i Falun for å sette opp plakater og bannere. Aktivistene delte seg inn i tre grupper, hvorav to satte opp plakater i byen og den tredje hang opp bannere på broer utenfor sentrum. Et banner ble også hengt opp i toppen tårnet i hoppbakken i Falun. Aktivismen var svært vellykket og varte i rundt tre timer. Ingen problemer oppstod.

IMG_0689

Polititrakasseri

Den offentlige aktivismen skulle etter planen startet klokken tolv på dagen, men ble forsinket ettersom tre biler med aktivister fra Stockholm ble stoppet av politiet utenfor Gävle. Aktivistene ble opprinnelig stanset i en vanlig kontroll, men da politiet oppdaget fanene i bilen, ble ytterligere forsterkninger tilkalt.

Da forsterkningene hadde ankommet, fortalte politiet at de ville ransake alle bilene. Ifølge politiet gjorde de dette fordi enkelte av sjåførene tidligere hadde vært dømt for vold, men etter en del diskusjon erkjente de at den egentlige anledningen var at personene var tilknyttet Motstandsbevegelsen. Politiet gikk igjennom bilene én av gangen og brukte tilsammen rundt én og én halv time.

Offentlig aktivisme

Da det ble klart at Stockholmsaktivistene ville bli kraftig forsinket på grunn av polititrakasseriene, bestemte aktivistene som allerede hadde ankommet, at man skulle begynne dagens aktiviteter uansett.

IMG_0114

På plass i Falun sentrum begynte aktivistene å dele ut flyveblader. Været var flott, det var mange mennesker ute i gatene og flere interessante diskusjoner ble ført med lokalbefolkningen. Etter et par timer ankom aktivistene fra Stockholm, og aktiviteten fortsatte enda én time.

Foredrag med Klas Lund

Etter flyvebladsutdelingen satte aktivistene kursen mot et lokale i Borlänge for å høre på et foredrag av Motstandsbevegelsens leder Klas Lund.

I foredraget tok Lund opp ulike aspekter som skiller Motstandsbevegelsen fra andre organisasjoner, og hva som skiller nasjonalsosialismen fra for eksempel nasjonalismen. Lund klargjorde at Motstandsbevegelsen kjemper for et fritt og forent nasjonalsosialistisk Norden, og at for nasjonalsosialismen er rasen viktigere enn ulike nasjonale etniske og kulturelle faktorer.

IMG_4742-e1402254674342

Lund presiserte at selv om nasjonalsosialismen har sine røtter i nasjonalismen, så er førstnevnte en total verdensanskuelse og politisk plattform, noe sistnevnte ikke er.

For å tydeliggjøre og bedre forklare for publikum anvendte Lund eksempler fra både historie og samtid, deriblant Ukraina.

Foredraget høstet stor applaus fra tilskuerne.

IMG_4737c

Grilling og sosialt samvær

Etter en lang dag med mye på skjemaet var det mange som var sultne da grillene endelig ble tent. Noe som ble enda mer tydelig av at alle livlige diskusjoner ble erstattet med stillhet da maten til slutt kom på bordet.

IMG_0709-e1402254740467

Etter kaffen var inntatt var det på tide å sette kursen hjemover, og man kunne konkludere med at det hadde vært en svært vellykket dag i kampens tegn!