Hjem Nyheter Europa Macron buet ut på nasjonaldagen

Macron buet ut på nasjonaldagen

2

FRANKRIKE Den tidligere Rothschild-bankieren og Frankrikes president Emmanuel Macron ble buet ut av en gruppe demonstranter fra De gule vestene under den årlige militærparaden i Paris på nasjonaldagen. Buingen kom med på nyhetssendingen og førte til at politiet tok til vold mot demonstrantene.

På søndag var det Frankrikes nasjonaldag og ble feiret med den årlige militærparaden langs Champs-Elysées i Paris. Den tidligere Rothschild-bankieren og franske presidenten Emmanuel Macron ble kjørt frem, vinkende fra et åpent militærkjøretøy og omgitt av motorsykkelpoliti.

Ved militærparaden på den såkalte Bastilledagen deltok ledere fra flere land, blant annet Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Blant deltakerne var det et stort antall fra folkebevegelsen De gule vestene, som viste sin misnøye med presidenten gjennom plystring, buing og roping av «gå av Macro», hvilket kom med på nyhetssendingen.

– Vi klarte ta oss forbi sikkerhetsarrangementet ved å legge våre gule vester hjemme. Dette ble en ydmykende dag for Macron, forteller en av deltakerne.

Politiet reagerte med å ta til vold mot demonstrantene, og opptøyer brøt ut. Ifølge BBC skal politiet ha arrestert mer enn 150 personer.

De gule vestene har siden 2018 gjennomført massemonstrasjoner mot Macrons politikk over hele Frankrike, noe som ikke har fått spesielt stor oppmerksomhet fra tradisjonell media.

Mange demonstranter har blitt skadet for livet etter at de ble angrepet av den brutale politistyrken som beskytter Macrons demokrati.

2
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VibeckeSteinar Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Steinar
Steinar

Det forstår jeg godt. Han skulle blitt kjeppjagd tilbake til Rothschild-huset der hans herrer sitter.

Vibecke
Vibecke

Supert