Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen: «Et godt grunnlag for oss»

Motstandsbevegelsen: «Et godt grunnlag for oss»

 MOTSTANDSBEVEGELSEN  Motstandsbevegelsen har i det siste, i takt med sine fremsteg fått mer og mer oppmerksomhet av landets media. Motstandsbevegelsen har blant annet blitt fremstilt som ytterst voldsom og med ideologiske koblinger til Anders B. Breivik. Nationellt Motstånd har kontakt Stefan, ansvarlig for aktivismen i Trondheim.

mbim

Rundt om i Norge har flere lokalaviser skrevet notiser og artikler om Motstandsbevegelsens økende aktiviteter. Ved et tilfelle, i august, publiserte Drammens lokalavis en artikkel som inneholdt et bilde av et klistremerke med teksten «Multikulturalisme er skadelig for dine barn og barnebarn» noe som genererte så mange positive kommentarer på avisens hjemmeside, at man åpenbart kjente seg tvunget til å stenge av kommentarfunksjonen. I samme artikkel hevdet man at Motstandsbevegelsen skulle ha liknende retorikk som Breivik.

Den siste i rekken av artikler, er fra Byavisa (Trondheim), som inneholder uttalelser fra «antirasister» fra organisasjonen SOS Rasisme samt fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Akkurat slik som i Sverige taler de såkalte antirasistene om «risiko for trusler og vold mot innvandrere, homoseksuelle og meningsmotstandere», mens sikkerhetstjenesten snakker om det helt irrelevante emnet islamofobi, samtidig som de plasserer Motstandsbevegelsen på ytterste høyre fløy.

Nationellt Motstånd har kontaktet Stefan, ansvarlig for Motstandsbevegelsen i Trondheim, for en kommentar.

Stefan, hvordan går aktivismen i Trondheim? Er massemedias skriverier en god indikasjon på at dere faktisk avanserer?

Aktivismen går veldig bra, og folk er faktisk overraskende positive til vår tilstedeværelse i byen, ikke minst med tanke på at Trondheim, historisk sett, har et ganske negativt syn på nasjonalsosialismen. Jeg hører ofte positive ord om Motstandsbevegelsen av folk som selv ikke er organiserte. At det finnes et godt grunnlag for oss i Trondheim er jeg helt overbevist om, og jo mer aktivisme vi gjennomfører desto mer bespottelser og løgner om oss blir det. Noe vi tar imot med glede, ettersom det viser at vi faktisk gjør noe bra.

Massemedia har i visse artikler forsøkt å blande oss sammen med Anders B. Breivik. Tross dette har lesernes kommentarer vært overraskende positive. Hva tror du dette kommer av?

Nå leser jeg sjelden svenske aviser, så jeg kan ikke svare for hvordan det er hos dere, men det jeg har lest i norsk media derimot så har jeg oppfatningen at de ikke prøver å sammenligne oss med Breivik så ofte. Selv når de gjør det, så tror jeg alternativ media har tatt så stor plass på internett at det ikkelenger er like lett for massemedia å gi et falsk virkelighetsbilde til sine lesere. Folk forstår at vi ikke er som Breivik.

Så du tror at Motstandsbevegelsen kommer til å fortsette å vokse i Trondheim og ellers i Norge?

Jeg er helt overbevist om at vi kommer til å fortsette å vokse i Trondheim når folket på egenhånd lærer organisasjonen å kjenne og hva vi faktisk står for. Vi er jo relativt nye i Trondheim, men jeg opplever at vi får masse god respons fra de mennesker vi prater med på gaten. Selv om de ikke går med oss med en gang så kommer vi i kontakt med mange likesinnede som vi i fremtiden håper at kommer til å tilslutte seg organisasjonen.