Hjem Nyheter Politisk fange fra Charlottesville innlagt på sykehus

Politisk fange fra Charlottesville innlagt på sykehus

1

USA James Fields, en demonstrant fra Charlottesville som staten og medier behandlet som en terrorist, har blitt transportert fra fengselet til et føderalt sykehus etter lang tid med total isolasjon.

James Fields etter at han ble arrestert. Foto: Skjermbilde Youtube.

Fra et søk i Bureau Of Prisons database fremgår det at James Fields nå har blitt ført fra fengselet FCI Hazelton, hvor han soner sin livstidsdom, til den føderale medisinske anlegget MCFP Springfield.

Årsaken til sykehusinnleggelsen er ikke offisielt kjent. National Justice har snakket med flere personer som har hatt løpende kontakt med Fields under hans opphold i fengselet. Samtlige av disse oppgir at han helt sluttet å svare på brev for ca. tre måneder siden.

Fields utsatt for tortur ifølge FNs definisjon

I noen av sine siste brev før korrespondensen ble avbrutt klager Fields over fryktelige forhold i fengselet Hazelton, inkludert tap av tidspersepsjon på grunn av sensorisk deprivasjon etter fullstendig isolering 24 timer i døgnet – en behandling som regnes som tortur ifølge FNs konvensjon mot tortur.

Normalt har innsatte tilgang til radio og TV, men Fields har hittils ikke blitt bevilget dette.

Personer som har fulgt saken til Fields, inkludert høyprofilerte «kjendiser» som Anne Coulter, har forsøkt å rette allmenhetens oppmerksomhet mot det hyperpolitiserte rettssystemets behandling av Fields.

De som har fulgt saken nærme har trukket konklusjonen at han er fullstendig uskyldig og at han ikke fikk en rettferdig behandling av domstolen.

Han ble dømt i strid med rettspraksis av en domstol i Charlottesville, hvor hans mistenkte forbrytelse skulle ha blitt begått, og hvor han ifølge mange ble nektet en upartisk jury.

Han ble her dømt til livstids fengsel pluss 418 år for Heather Heyers død, som ble truffet av Fields’ bil etter at en mobb bestående av antifapøbler – som hun var en del av – angrep hans bil.

Fields ble tiltalt for andre gang for samme hendelse, denne gang av føderale tiltalemakter, som skremte ham til å innrømme skyld – mot at de ikke skulle be om dødsstraff.

Ledende personer i byen hadde lovet en fellende dom

I slutten av 2019 overleverte Fields’ advokater en anke av dommen som Virginia’s 4th Circuit Court hadde fattet. De pekte her på en rekke feilaktigheter begått av aktorene og dommerne i rettsprosessen.

Transport av Fields til sykehus virker sammenfalle med denne gjenopptakingen av saken, som til da hadde ligget på vent på grunn av koronarestriksjoner.

I anken skriver Fields’ advokater at det var galt av dommeren å la saken bli behandlet i Charlottesville, i lys av all publisiteten som saken hadde fått lokalt.

Videre påkaller de at ledende personer i byen allerede før rettssaken begynte gitt løfter om den kommende dommens karakter.

Et medlem av Charlottesvilles byråd – en venstreaktivist ved navn Kristin Szako – har åpent deklarert at det er «interessant å se hvordan alle hvit overmakt-personer og nazister vil flytte sine rettssaker fra Charlottesville, da de vet at de ikke kommer til å få noen sympati her».

Hun la til ved samme tilfelle:

Vi er ikke deres folk.

Det har også vist seg at dommeren ved Circuit Court tillot at objekter irrelevant for saken – slik som et bilde av Hitler som Fields skal ha sendt til sin mor før demonstrasjonen – ble tildelt status som bevismateriale.

Faktorer som disse, sammen med medias partiske og usaklige overvåkning av saken, gjorde ifølge Fields’ advokater det mulig å få frem en upartisk jury i Charlottesville i denne saken.

Men selv om den dømte klarer å renvaske sitt navn i delstatssaken, anses dommen i den føderale saken generelt å ikke kunne ankes, hvilket i så fall betyr at Fields’ livstidsdom, om ikke noe eksepsjonelt skjer, står fast.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tom Hauge
Tom Hauge
9 måneder siden

Jeg har virkelig vondt av James Fields og martyrdomen han fikk! Han var bare en ung gutt på sin förste demonstrasjon. Hele demonstrasjonen gikk til helvete pga de lokale myndighetene og särlig den Jödiske borgemesteren som först ärklerte unntakstilstand for å så beordre opprörs politiet til å presse Alt right demonstrantene og Antifa/BLM sammen i et kaotisk inferno på gatene. På vei ut av en by han aldri har värt i tidligere «en by i totalt kaos» kommer han til en enveiskjört gate som står i stampe pga antifa/BLM demonstranter. Han blir angrepet av Antifa/BLM som slår bakruten på bilen… Les mer »