Hjem Nyheter Norden Tre “flyktninger” funnet skyldig i brutal gruppevoldtekt

Tre “flyktninger” funnet skyldig i brutal gruppevoldtekt

 FLERKULTUR  Tre nordafrikanske «flyktninger» ble torsdag funnet skyldig i grov gruppevoldtekt av en ung jente i Stockholm. På grunn av uviss identitet og alder, ble gjerningsmennene kun dømt til få måneder på en lukket ungdomsanstalt. Samtlige slapp utvisning fra landet.

Den grove gruppevoldtekten fant sted natt til den 9. september i år. Offeret, en 23-årig svensk kvinne, befant seg ved Stadsgårdskajen ved Londonviadukten i sentrale Stockholm da gjerningsmennene – tre unge nordafrikanske menn – tok kontakt med henne.

Aktor Christina Voigt forteller til Aftonbladet at mennene skal ha forsøkt å trøste kvinnen, som på det tidspunktet skal ha vært opprørt og lei seg.

– Hun var litt lei seg av private årsaker. Da kom disse mennene frem og trøstet henne.

Ifølge Voigt skal mennene ha ledet kvinnen meg seg til  utsiktsstedet Fåfängen. Der gikk mennene til angrep.

voldtekt

Trodde hun skulle dø
Den 23-årige kvinnen har forklart i avhør at mennene både mishandlet og voldtok henne i omganger. Sammenlagt, tror hun, at overgrepene varte i flere timer og at mellom tre og fire personer, voldtok henne seks ganger.

Hun forklarte videre hvordan det svartnet for øynene hennes og at hun trodde hun skulle dø – og at hun gråtende ba gjerningsmennene om å stoppe.

Til slutt klarte hun dog å flykte fra stedet, og fikk stoppet en buss. Allerede samme natt ble fire nordafrikanske menn pågrepet.

Ukjent alder og ukjent identitet
Samtlige av gjerningsmennene skal ha operert med flere identiteter, og oppgitt ulik og falsk alder. Samtlige skal også ha vært dømt for ulike lovbrudd i andre europeiske land tidligere. Voigt forteller mennene oppgav at de var mellom 13 og 16 år gamle [les: «asylbarn», red. anm.] , noe hverken politi eller aktor festet lit til.

– Vi har hatt en lege som har konkludert med at de er minimum 15 år gamle, og at en av de mest sannsynlig er 18 år gammel.

En av de fire mistenkte ble senere løslatt, da retten ikke kunne bevise at han hadde deltatt i gruppevoldtekten.

Strafferabatt på grunn av lav alder
To av gjerningsmennene ble dømt til seks måneder på en lukket ungdomsanstalt, og den siste til ni måneder. Samtlige fikk strafferabatt på grunn av sin «lave alder», og samtlige slapp utvisning fra landet.

Kilde:
Döms för brutal gruppvåldtäkt