Hjem Nyheter 800 000 står klar til å reise til Europa

800 000 står klar til å reise til Europa

0

MASSEINNVANDRING Frankrikes forsvarsminister uttalte nylig at nærmere 800 000 personer befinner seg ved kysten i Libya og planlegger å ta seg til Europa.

masseinnvandring_båt

Det var i et intervju med radiokanalen Europe 1 at den franske forsvarsministeren Jean-Yves le Drien advarte mot at store grupper mennesker hadde samlet seg nord i Libya med planer om å reise over Middelhavet til Europa. Ifølge le Drien dreier det seg omkring 800 000 mennesker.

Frederica Mogherini, EUs utenrikssjef, uttalte til den franske avisen L’Express at han ikke tror antallet er fullt så stor, og anslo at det er nærmere 500 000.

En økning på 37 prosent

Den mest brukte ruten til Europa ifjor sommer var mellom Tyrkia og Hellas. Tidligere var ruten fra Libya og over Middelhavet til Italia, den aller mest brukte. Man antar at stadig flere vil ta i bruk den gamle ruten til Italia, ettersom EU før påske inngikk avtale med Tyrkia om å sende «flyktninger» som ankommer i Hellas tilbake til Tyrkia.

Hittil i år har det italienske innenriksdepartementet registrert 13 829 asylsøkere. Ifjor var antallet for samme periode 10 075, noe som innebærer en øknin på hele 37 prosent.

Kilde:
Advarer om 800.000 migranter og flyktninger i Libya

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg