Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Spektakulær aksjon i Stockholm: Aktivister rappellerte ned Kulturhuset

Spektakulær aksjon i Stockholm: Aktivister rappellerte ned Kulturhuset

AKTIVISME På torsdag gjennomførte en gruppe av Den nordiske motstandsbevegelsens aktivister en spektakulær aksjon i Stockholm. Aktivistene rappellerte ned Kulturhusets vegger og festet et banner med et sunt budskap til bygningens vindu.

Torsdag ettermiddag gjennomførte ti aktivister og medlemmer fra Motstandsbevegelsens svenske Rede 1 en både kreativ og djerv aksjon i Stockholm sentrum. To personer fra gruppen rappellerte ned Kulturhuset og festet et banner med budskapet «Stopp utryddelsen av vårt folk» til bygningens vindu. Rundt hundre personer i restauranten inne på Kulturhuset så på mens aksjonen pågikk på den andre siden av glasset.

Aktivistene rappellerte deretter videre ned bygningen og forlot stedet. Så dukket ordensmakten opp som kun klarte å stoppe fire personer fra gruppen. Disse ble avhørt og ble mistenkt for forbrytelse på stedet. Ifølge politiets nettside er de mistenkt for ulovlig ferdsel og eiendomskrenkelse. Det har også blitt opprettet en anmeldelse om vold mot tjenestemann.

Banneret, som i skrivende stund med all sannsynlighet fortsatt sitter der, kan bli vanskelig å få ned – i alle fall om man skal tro politimannen «Jacob» ut utbrøt:

– Pass på å ta bilder av banneret nå før den tas ned på et eller annet jævla vis.

Se film fra den innovative aksjonen nedenfor: