Hjem Nyheter Mer enn 120 sivile drept av USA-koalisjonen i Syria den siste måneden

Mer enn 120 sivile drept av USA-koalisjonen i Syria den siste måneden

SYRIA Den siste måneden har mer enn 120 sivile blitt drept i luftangrep gjennomført av den USA-ledede koalisjonen i Syria.

Raqqa, oktober 2017. Foto: Bulent Kilic/AFP/Getty Images
Raqqa, oktober 2017. Foto: Bulent Kilic/AFP/Getty Images

Ifølge en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet under en briefing onsdag, har den USA-ledede koalisjonen den siste måneden drept mer enn 120 sivile i Syria. Ikke bare sivile, men også koalisjonens egne allierte kurdiske krigere har falt offer for de udiskriminerende luftangrepene mot bosettinger i det østlige Syria. Enda mer urovekkende er bruken av våpen som er forbudt av internasjonale konvensjoner.

USAs angrepstrategi har ikke bare tatt livet av sivile syrere, men har gjort at IS-soldater har klart å gjenerobre tidligere tapt territorium, ifølge det russiske militæret. Den islamske staten mottar fortsatt moderne våpenutrustning, men det russiske militæret har ikke klarlagt hvordan og hvilke parter som står bak.

Ifølge generalmajor Igor Konashenkov er USA-kontrollerte områder som Raqqa «utryddet» som følge av luftangrepene. Tusenvis av omkomne ligger fortsatt i ruinene, og ifølge tall publisert av koalisjonen selv har minst 1 114 sivile blitt «utilsiktet drept» i angrep mellom august 2014 og september 2018.