Hjem Nyheter Der Dritte Weg fikk to mandater i de tyske lokalvalgene!

Der Dritte Weg fikk to mandater i de tyske lokalvalgene!

TYSKLAND Samtidig med valget til Europaparlamentet var det også regionale valg i Tyskland. Det ble et godt valg for Den nordiske motstandsbevegelsens samarbeidspartner Der Dritte Weg.

Bilde fra en Der Dritte Weg-demonstrasjon i Plauen i fjor. Over tusen personer marsjerte under parolen «Stopp asyl-oversvømmelsen».
Bilde fra en Der Dritte Weg-demonstrasjon i Plauen i fjor. Over tusen personer marsjerte under parolen «Stopp asyl-oversvømmelsen».

I Tysklands EU-valg fikk mellomalternativet Alternativ for Tyskland 11 prosent av stemmene. Dårligere gikk det for de nasjonale partiene. NPD gikk fra 1 prosent til 0,3 prosent og mister dermed sitt mandat. Die Rechte og Der Dritte Weg fikk enda dårligere resultat.

Det sosialnasjonalistiske og nasjonalrevolusjonære partiet Der Dritte Weg valgte dog å satse på de regionale valgene som fant sted samtidig. Og det ga resultater: partiet fikk to lokale mandater, begge i Vogtland i Midt-Tyskland.

I Plauen, hvor Der Dritte Weg har sitt hovedkvarter og kanselli, fikk det nasjonalrevolusjonære partiet hele 3,84 prosent av stemmene og 3 357 stemmer sammenlagt, hvilket ga ett mandat i byrådet. Av 122 kandidater havnet Der Dritte Wegs representant Tony Gentsch på ellevte plass på listen over personstemmer (1 906 stk.). Gentsch er kjent som en leder i nasjonalsosialistiske kretser og har sittet i fengsel for sine meninger.

I Plauens skolevalg gikk det også bra for Der Dritte Weg. Mest bemerkelsesverdig var resultatet i den videregående skolen Friedrich Rückert, hvor partiet fikk ikke mindre enn 11,96 prosent av stemmene, hvilket var mer enn FDP (de liberale) og Grüne. Den videregående skolen ligger vegg i vegg med Der Dritte Wegs hovedkvarter, rapporterer Der Dritte Weg på sin nettside.

Videre kom partiet også inn i den større regionen Vogtlandkreis i sitt første valg. Der fikk Der Dritte Weg 1,7 prosent og 5 365 stemmer.

Vogtlandkreis er en Landkreis, noe som tilsvarer en fylkeskommune i Norge, i sydvestre Sachsen. Vogtlandkreis har en befolkning på 236 000 innbyggere og sentralbyen er Plauen med 64 000 innbyggere.