Hjem Nyheter Trump kommer med nye bisarre koronatips

Trump kommer med nye bisarre koronatips

KORONAKRISEN På torsdagens koronakrisegjennomgang i Det Hvite Hus foreslo Trump UV-lys og injeksjoner med desinfiseringsmiddel som beskyttelse mot Covid-19.

I det som Daily Mail kaller et bisart utspill foreslo USAs president Donald Trump hårreisende tiltak for å bekjempe koronaviruset.

Et av forslagene han diskuterte fra talerstolen var å belyse huden med sterkt lys, enten synlig sterkt lys eller usynlig ultrafiolett lys, for å ødelegge viruset. Dette som svar på rapportering fra William Bryan fra avdelingen for nasjonal sikkerhet om at sterkt lys tar rotten på viruset.

— Anta at vi beskyter kroppen med et enormt, om det er ultrafiolett eller bare svært kraftig, lys?

En annen observasjon Trump har gjort er at man kan bruke desinfiseringsmiddel for å få bort bakterier og virus. Bryans rapport lot meddele at desinfiseringsmiddel kan ødelegge virussmittet spytt innen fem minutter. Alkoholen isopropanol klarer det samme på bare ett minutt.

— Finnes det noen måte vi kan bruke dette på gjennom injeksjoner? sa Trump mer som en egen fundering enn som et direkte stilt spørsmål til ekspertene.

— Jeg er ikke lege, sa Trump i en gjentakelse fra tidligere pressekonferanser.

Det samme sa han når han på en tidligere koronapressekonferanse presenterte sin, og sin venn og lege, jøden Zev Zelenkos såkalte «mirakelmedisin» mot korona som skal bestå av en blanding der hydroksyklorokin – som brukes mot malaria – er hovedingrediens.

Trump har måttet tåle en masse kritikk for å ha støttet Zelenkos «mirakelmedisin» som han har påstått har helbredet 100 prosent av hans pasienter. Kritiske journalister som har notert at Trump i det siste ikke har snakket mye om hydroksyklorokin vil gjøre gjeldende at han nå tar avstand fra Zelenkos behandlingsmetode. Trump sa dog at han ikke har trukket seg fra sin støtte til Covid-19-behandling med Zelenkos metode.

Donald Trumps motkandidat til høstens presidentvalg, demokraten Joseph Biden, skrev en kritisk tweet på Twitter etter gårdagens koronapressekonferanse:

UV-lys? Injisere desinfiseringsmiddel?

Her har du et forslag, herr president: Flere tester. Nå. Og beskyttelsesutrustning til faktisk medisinske fagfolk.

Ved samme koronapressekonferanse ble også noen av de metoder som anses å være best for å ta vare på helsen, presentert. Blant annet ble det å være ute i solen og innta frisk luft nevnt. Det går dog imot bestemmelser og anbefalinger om at man skal holde seg hjemme.

På møtet i Det Hvite Hus ble det ikke snakket om de raskt økende tilfellene av smittede og døde av korona i USA.

Den snart 80 år gamle svenske doktoren i teknologi Lars Bern ga via Youtubekanalen SwebbTV på onsdag en presentasjon der han advarte mot at USA kommer til å rammes svært hardt av koronavirusets fremferd, på grunn av den store andelen amerikanere som lever usunt.

I presentasjonen som allerede har over 40 000 visninger refererer Lars Bern til en kinesisk rapport som har kommet frem till att dødeligheten i aldersgruppen 80+ er omtrent 14 prosent. Når det gjelder hele befolkningen finnes det studier som peker på at dødeligheten er langt under 1 prosent, sier han.

Bern – som selv tilhører en risikogruppe – gir også sine egne råd i hvordan man som enkeltperson best beskytter seg mot koronaens fremferd. Det handler fremst om gode leve- og helsevaner, mener han.

Les også:
Koronaviruset