Hjem Nyheter Amnesty gjør akkurat som USA – anklager Venezuela for menneskerettighetsbrudd

Amnesty gjør akkurat som USA – anklager Venezuela for menneskerettighetsbrudd

0

JØDISK MAKT Amnesty International har publisert en rapport om «undertrykkelsen i Venezuela» som både tematisk og tidsmessig sammenfaller med USAs kampanjer for å styrte landets president.

Nicolás Maduro.

Den 20. februar holdt den jødisk-grunnlagte «menneskerettighetsorganisasjonen» Amnesty International en pressekonferanse i Venezuelas hovedstad Caracas for å presentere sin rapport «Hunger, punishment and fear, the formula for repression in Venezuela». Dette skriver Ulf B Andersson for Amnesty Press.

Organisasjonen oppga å ha undersøkt hendelser i perioden 21.–25. januar og rettet skarp kritikk mot Venezuelas regjering og president Nicolás Maduro.

– Myndighetene har under Micolás Maduro forsøkt å bruke frykt og straff for å utøve sosial kontroll mot de som krever forandring, sa Erika Guevara-Rosas, som er Amnestys amerikasjef ved pressekonferansen.

– Maduros regjering angriper de fattigste i samfunnet, de som regjeringen påstår seg forsvare. I stedet utsettes de for drap, fengsling og trusler, sa Guevara-Rosas også.

Ulf B Andersson skriver ikke hvorfor Amnestys undersøkning har blitt gjennomført akkurat i perioden da USA forsøkte å styrte Maduro og hans regjering, blant annet gjennom et mislykket kupp og dataangrep som alvorlig forstyrret landets infrastruktur som el- og vanndistribusjon og hvordan det kan ha seg at Amnestys kritikk mot Venezuela nesten eksakt harmonerer med Washingtons retorikk mot landet.

Den internasjonale kritikken mot USAs handlinger mot Venezuela har til tider vært massiv.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg