Hjem Nyheter Norge Anslår 110 000 asylsøkere til Norge

Anslår 110 000 asylsøkere til Norge

1

 MASSEINNVANDRING  Statistisk sentralbyrå nedjusterer sine prognoser. Tror nå at omkring 110 000 asylsøkere vil ta seg til Norge i løpet av de neste tre årene. Prislappen? Cirka 37,7 milliarder kroner.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Statistisk sentralbyrå (SSB) tror masseinnvandringen til Norge vil reduseres noe i tiden som kommer. I løpet av de neste tre årene anslår de nå at omkring 110 000 personer vil komme til å søke om asyl i Norge.

Hva gjelder umiddelbare utgifter, tror SSB at dette vil ligge på cirka 37,7 milliarder kroner. Dette da hver vanlige asylsøker i dag koster rundt 14 000 kroner i måneden, og såkalte enslige mindreårige asylsøkere koster mellom tre til tolv ganger så mye (!). SSB anslår at 58 prosent av asylsøkerne vil få innvilget opphold, etter litt over ett år på norske mottak.

Hvordan SSB ser for seg at kostnadsbildet vil fortone seg etter de tre årene, fremkommer ikke.

100 000 plasser i løpet av 2016

På en pressekonferanse i slutten av november uttalte UDI at kapasiteten ved samtlige mottak var sprengt, og at de arbeidet på spreng med å etablere nye mottaksplasser. UDI-direktør Tore Forfang sa da at de hadde som mål å etablere 100 000 plasser i løpet av 2016.

– Det er stor usikkerhet fremover når det gjelder asylankomstene. Vi er nå nødt til å planlegge for etablering av rundt 100 000 nye mottaksplasser innen utgangen av 2016. Det er behovet dersom ankomstene fortsetter på samme nivå som siste ukene.

masseinnvandring_båt

Tyske økonomer advarer

Ledende tyske økonomer har i lengre tid advart mot kostnadene masseinnvandringen fører med seg. Nylig uttalte professor og forsker Bernd Raffelhüschen at kostnadene for Tyskland vil på lang sikt havne på 900 milliarder euro (cirka 8 271 milliarder kroner).

– Selv med en integrering av innvandrerne i arbeidsmarkedet innen seks år, vil de administrative kostnadene på lang sikt bli 900 milliarder euro.

Raffelhüschens beregninger tar utgangspunkt i at 1,1 millioner asylsøkere ankommer per år. De seneste prognosene fra tyske myndigheter viser at 1,5 millioner asylsøkere vil ankomme i løpet av 2015.

Kilde:
Vi får 110.000 asylsøkere de neste årene, tror SSB

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg