Hjem Nyheter – Assimilering av jøder er et nytt holocaust, hevder den israelske utdanningsministeren

– Assimilering av jøder er et nytt holocaust, hevder den israelske utdanningsministeren

2

ISRAEL Den israelske utdanningsministeren Rafi Peretz har nylig uttalt at jødisk assimilasjon i det amerikanske samfunnet kan sammenstilles med et nytt «holocaust».

Foto: Pixabay / MoneyForCoffee

Det var i et kabinettmøte i det israelske Knesset hvor utdanningsministeren skal ha uttrykt bekymring for at jøder gjennom inngifte i ikke-jødiske familier og assimilasjon «går tapt». Faktisk skal eksakt 6 millioner jøder ha gått tapt, i følge Peretz, verden over, gjennom inngifte og assimilasjon de siste 70 årene. Dette kan da sidestilles med «holocaust» hevder han videre. Uttalelsene har naturlig nok påkalt både hevede øyenbryn, men også indignasjon, fra jødiske organisasjoner så vel som statsledere. Men kanskje ikke av grunner man først ville antatt.

Statsminister Benjamin Netanyahu har uttrykt støtte til Peretz uttalelser og mener det er en fare for at det jødiske samfunnet i USA vil forvitre grunnet at de forlater sin kultur og tradisjoner. Den jødisk-amerikanske sionistorganisasjonen ADL (Anti-Defamation League) på sin side er uenige i uttalelsene fordi de kan støte amerikanske jøder og bygge opp under en angivelig fiendtlighet mellom jøder i diaspora og de som bor i Israel.

Det er verdt å legge merke til her at bekymringen ikke går på selve problematiseringen av å ville la seg assimilere, av å inngå i sin vertsnasjon på denne sine premisser, noe som oftest betyr å oppgi noe av sine kulturelle og religiøse særtrekk. Bekymringen er at at andre jøder vil bli støtt og dermed skape et større skisma mellom to jødiske samfunn med to ulike forutsetninger. At de ikke skal la seg assimilere ser av en eller annen grunn ut til å være så selvsagt at ingen har kommet på å kritisere uttalelsene på disse premissene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Inge
Inge
3 år siden

Er det noe som ikke er «holocaust» for jødene?
Men ja, integrering og assimilering er ikke bra. De bør istedet sendes ut av USA, og la amerikanerne være i fred.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

I GT vrimler det av advarsler og pålegg dersom ikke jødefolket lar være å dyrke fremmede guder og blande seg med andre folk, feks Esras bok, kap 9, 12 «derfor skal I ikke gi eders døtre til deres sønner eller ta deres døtre til hustruer for eders sønner, og I skal aldri søke deres velferd og lykke, så I kan bli sterke og få ete av landets gode ting og la eders barn få det til eie for all tid.» Ortodokse jøder følger dette, og ser på eksogami som en like stor fare som deres påståtte holocaust, og som vil… Les mer »