Hjem Nyheter Norden Banken stiller seg bak mordbrann – stenger Nermans Swish og bankkonto

Banken stiller seg bak mordbrann – stenger Nermans Swish og bankkonto

BANKMAFIAEN Etter at Freddy Nerman fikk sitt hus nedbrent har Sparbanken Syd valgt å stenge ikke bare hans Swish, men også hans private bankkonto som han betaler regninger med. Dette for å forhindre folk i å støtte Nerman.

I slutten av forrige uke ble det startet en innsamling til støtte for Freddy Nerman hvis hjem brant ned tidligere i uken. Politiet etterforsker hendelsen som mordbrann og alt tyder på at det var en politisk motivert handling.

Mange mennesker viste solidaritet med Nerman og donerte penger til ham. Etter helgen, på mandag formiddag, besluttet dog Nermans bank – Sparbanken Syd – å stenge Swish-kontoen (Sveriges Vipps, red. anm.) som han mottok donasjoner på. Ikke nok med at banken nektet sin kunde å ha Swish og ta imot donasjoner etter i prinsipp alt han eier brant opp, de valgte dessuten å avslutte bankkontoen som han i lang tid har hatt i banken og bruker for å betale sine regninger.

Denne beslutningen ble meddelt Nerman på mandag, og han fikk beskjeden etter at beslutningen hadde blitt tatt av en lyssky sikkerhetsavdeling hos banken som det ikke gikk å kontakte over telefon. Nerman ble i stedet henvist til å kommunisere med sikkerhetsavdelingen per post og vurderer nå å ansette en advokat for å få tilbake sin bankkonto.

At svenske banker er for meningsundertrykkelse er kjent fra før, men at en bank på denne måten stiller seg bak en mordbrann og forsøker å hjelpe til med å ruinere en enkelt privatpersons liv er en unik bunnnotering selv for Sveriges banker.

Ytterst ansvarlig for Sparbanken Syd er styreleder Hans Boberg som selv står skrevet som bosatt i en 7-millioners villa på Hobyvägen 77 i Borrby. De som vil stille spørsmål ved bankens oppførsel når ham på: +46 709-92 77 12.

Innsamlingen fortsetter!

De som vil støtte Freddy Nerman kan for tilfellet poste kontanter til:

Nordfront
Box 52
77222 Grängesberg
Sverige
Legg ved en lapp med teksten «Nerman» på.