Hjem Nyheter Globalt Bekreftet: Det amerikanske militæret overvåker landets befolkning via telefonapper

Bekreftet: Det amerikanske militæret overvåker landets befolkning via telefonapper

4

OVERVÅKNINGSSAMFUNNET Den amerikanske militære etterretningsmyndigheten bekrefter i en PM at de kjøper kommersielle databaser fra ulike telefonapper, med formål å overvåke befolkningen.

Den amerikanske militære etterretningsmyndigheten (DIA) bekrefter at de kjøper data fra kommersielle databaser med formål å overvåke befolkningen. Dette skriver myndigheten i en PM til den demokratiske senatoren Ron Wyden fra Oregon.

Persondataene selges ofte av IT-selskapene til mellomledd, som i sin tur selger informasjonen til myndigheter.

Formelt kreves det at myndigheten må ha en god grunn til å innhente slike data. Det har senere vist seg at de har sett bort fra kravet. I stedet har de vilkårlig innhentet for eksempel posisjonsdata, søkehistorikk og annen data fra forskjellige telefonapper, også fra helt vanlig folk.

DIA har kunnet spore folks nøyaktige posisjoner og deres tidligere bevegelsesmønster via deres mobiltelefoner. Det gjelder også mobilbrukere utenlands, som DIA er interesserte av å innhente informasjon om.

Senator Wyden uttrykker til senatet at han ytterligere vil markere mot DIA, for å slå ring om amerikaneres integritet. Videre fordømmer Wyden de tilfellene der myndigheter uten å følge loven har kjøpt amerikaneres data fra private aktører, noe senatoren beskrev som «uakseptabelt».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Men, men… dette gjør vel amerikanske myndigheter – og norske – kun pga av at de vil beskytte oss goyim mot «konspirasjonsteorier» og «høyreekstreme»? Spør den jevne amerikaner – og nordmann – og de vil svare at «vi har intet å frykte som lovlydige borgere». Det store flertallet stoler blindt på sine foresatte pga medietrykket og det vi kan kalle massepsykologi. Saueflokken vil og må ledes, og det er opp til kvaliteten på hyrdene/lederne om det fører til det gode eller onde.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Husker for noen år siden så var det en app som kunne få et bilde av enn til å se eldre ut men folk sa at man ikke måtte bruke den ettersom russisk etterretning bruker den til å overvåke folk. Då måtte eg le. Ja okey men dere bruker jo face,insta,snap,Twitter etc

Alle burde se filmen Snowden.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Privatlivet var noe folk verdsatte før, idag ledes de som sauer og stiller ingen spørsmål.

-_-
-_-
1 år siden

Det skjer overtalt, om du har telefon så er du overvåka!
ikke bare stol på meg gjør din egen research, denne yt videoen er en god start \/

https://youtu.be/VFns39RXPrU