Hjem Nyheter Blackrocks kontorer i Paris ble stormet

Blackrocks kontorer i Paris ble stormet

STORFINANSEN Etter måneder med protester mot den franske presidenten og hans pensjonsreform, ser det nå ut til at demonstrantene retter blikket mot storfinansen og bankene. Fondsforvaltningsselskapet Blackrock blir sett på som et symbol på mange av problemene i landet og skjærtorsdag ble hovedkvarteret deres i Paris stormet.

Demonstrasjon inne i Blackrock-hovedkvarteret i Paris. Foto: Skjermdump/Twitter.

I Frankrike har protester mot president Emmanuel Macrons påtvungne pensjonsreform – som vil heve pensjonsalderen fra 62 til 64 – pågått i flere måneder. Som Nordfront tidligere har rapportert, startet det hele som fredelige demonstrasjoner med millioner av deltakere over hele landet, men eskalerte raskt og snart var ødeleggelser og sammenstøt med politiet et faktum.

Skjærtorsdag ble den ellevte demonstrasjonen på rad mot pensjonsreformen arrangert og selv om det er nesten umulig å vite hvor mange som deltok, skal det ifølge Frihetsnytt ha vært nærmere to millioner. Torsdag anvendte de misfornøyde demonstrantene nye triks. Rottefangere kastet blant annet rotter mot rådhuset i Paris og demonstrantenes sinne ble også rettet mot storfinansen.

Jødisk finanstempel stormes

Blant dem som ble rammet av franskmennenes sinne på torsdag var det beryktede jødiske fondsforvaltningsselskapet Blackrock. På Twitter er det publisert flere videoer hvor man kan se hovedkvarteret deres i Paris bli stormet av demonstrantene. I en video kan man se demonstrantene, etter å ha tatt seg inn på Blackrocks hovedkvarter, stå og synge systemkritiske sanger mens de vifter med fakler og flagg.

Frihetsnytt skriver at «Blackrock har ikke hatt noen direkte kobling til pensjonsreformen, men for mange utgjør selskapet et symbol for økonomisk profitering, finansiell lysskyhet og manipulasjon av politikken». Et annet klipp lagt ut på Twitter viser hvordan franskmennene beveger seg videre mot andre banker for å vise sin misnøye der også.