Hjem Nyheter BLM-opprørere blir belønnet med millioner

BLM-opprørere blir belønnet med millioner

USA Etter en demonstrasjon i New York i 2020, hvor politiet omringet og arresterte 300 deltakere, gikk fem av dem til søksmål. Alle 300 får nå innvilget rekordbeløp i erstatning.

BLM-manifestasjon. Foto: Tony Webster (CC BY-SA 2.0) via Wikimedia Commons.

Dødsfallet til den kriminelle svarte narkomanen George Floyd i forbindelse med en politiintervensjon i Minneapolis 25. mai 2020 motiverte venstreorienterte elementer over hele verden til demonstrasjoner og opptøyer. Bevegelsen som dukket opp ble kjent som Black Lives Matter (BLM). I New York City sommeren etter samlet tusenvis av BLM-tilhengere seg flere ganger for å protestere og gjøre opprør, skriver Nordfront.

Under en slik demonstrasjon i byen 4. juni klarte politiet å omringe rundt 300 demonstranter, som deretter ble arrestert og umiddelbart løslatt igjen. Da politiet omringet de bøllede demonstrantene, skal de ha brukt en teknikk kjent på engelsk som «kettling», som har som mål å omringe demonstrantene.

Fem demonstranter hevdet senere å representere alle de 300 som ble omringet i en rettssak, der politiet er anklaget for å bruke overdreven makt under intervensjonen, og for å ha unnlatt å bære en ansiktsmaske – til tross for den angivelig rasende koronapandemien på den tiden.

Gjennomgår – den største kompensasjonen per person noensinne

En domstol i New York har nå fastslått at de 300 demonstrantene som ble arrestert under intervensjonen 4. juni ble utsatt for uberettiget vold, og pålegger derfor byen å betale 21 000 dollar, tilsvarende rundt 220 000 norske kroner, til hver av demonstrantene. Dommen representerer en ny rekord, da den tilkjente erstatningen per person er den høyeste i byens historie. Og totalt er byen tvunget til å betale et minimumsbeløp på rundt 42 millioner kroner til de 300 demonstrantene.

“Etter vårt syn reflekterer forliket en innrømmelse fra byen om at handlingene til politiet i Mott Haven den 4. juni var en tragisk feil”, kommenterte Joshua Moskovitz, en advokat som representerer demonstrantene, onsdag, ifølge NBC News.