Hjem Dagens video Dagens video: Intervju med Victor Gregg som overlevde terrorbombingene av Dresden

Dagens video: Intervju med Victor Gregg som overlevde terrorbombingene av Dresden

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Victor James Thomas Gregg (1919 – 2019) var en britisk forfatter og spaltist. Under andre verdenskrig vervet han seg til den britiske hæren og ble senere tatt til krigsfange av tyskerne og sendt til arbeid på en såpefabrikk. Etter å ha sabotert fabrikken og fått den til å brenne til grunn ble han sendt til Dresden for å møte sin straff. Han klarte imidlertid å rømme som følge av terrorbombingene av Dresden i februar 1945. I dette intervjuet i Good Morning Britain kritiserer Gregg krigsforbrytelsene som landet hans utførte mot tusenvis av sivile.

Når brannbombene falt, klamret fosforen seg fast på kroppene og forvandlet dem til menneskelige fakler. Skrikene fra dem som ble brent levende, føyde seg til ropene fra dem som ennå ikke var rammet. Det behøvdes ingen signallys for å lede den andre bølgen av bombefly til sitt mål, ettersom hele byen var blitt en gigantisk fakkel. Dresden hadde intet forsvar, ingen luftvernskanoner, ingen lyskastere, ingenting.

Victor Gregg (forfatter av boken «Dresden: A Survivor’s Story»).

Den britiske historikeren Dan Snow erkjenner i programmet de alliertes krigsforbrytelser, men forsøker imidlertid også å unnskylde grusomhetene ved å spille på holocaustløgnen.

Victor Gregg. Foto: Skjermdump video.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video: