Hjem Nyheter Norden Danmark innfører sensur – slår til mot ytringsfriheten

Danmark innfører sensur – slår til mot ytringsfriheten

1

SENSUR Ytterligere en lov som begrenser danskenes frihet har blitt innført i Danmark. Nå kan myndighetene stenge nettsider som gir annen informasjon om koronaviruset enn hva regjeringen tillater.

Det danske folketinget vedtok 2. april 2020 en ny lov som gjør det tillatt å stenge nettsider og gi bøter til personer som publiserer informasjon om Covid-19 som ikke følger myndighetenes retningslinjer, rapporterer Newsvoice.

Den danske helseprofilen Per Brændgaard har studert den nye loven. Noen paragrafer er ifølge ham «anmerkningverdige».

– Ettersom man nå kan risikere fengsel i opptil åtte måneder for at man gjør en kritisk uttalelse om Covid-19 (og om myndighetene generelt i sammenheng med korona), så velger jeg å trekke meg tilbake fra den offentlige debatten fra og med nå, skriver Brændgaard.

Brændgaard går så langt i sitt ordvalg at han kaller den nye loven for «en voldtekt av ytringsfriheten».

Hvis man straffes for å på internett ha spredt informasjon som myndighetene påstår er falsk, kan man ved uaktsomme eller mindre forseelser få bøter eller fengsel i høyst fire måneder.

Hvis forbrytelsen anses alvorlig kan det bli bøter og fengsel i opptil åtte måneder.

Myndighetene som i Danmark ikke får kritiseres er Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Politiet, Helsedepartementet og Statsministeren.

For tre uker siden innførte Danmark nye hurtiglover for å begrense koronavirusets spredning. Disse lovene gjør det mulig for den danske staten å tvangsvaksinere hele eller deler av Danmarks befolkning.

Noen vaksine mot Covid-19 finnes enda ikke på markedet, hvilket gjør at deler av lovene ikke ble stiftet med tanke på den akutte situasjonen, men på fremtiden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Denne «koronakrisen» er egentlig en test. I hvor stor grad er befolkningene i ulike land villige til å underkaste seg diktat(oppfordringer & pålegg), fra myndighetene, under dekke av å ta vare på liv og helse? Vi ser i Norge og Norden at det store flertallet følger pålegg og «råd», som sauene følger gjeteren. Men når slike tiltak en kritisk grense, som feks et forbud mot «villedende» informasjon, dvs såkalte «konspirasjonsteorier», da står andre verdier i fare, som ytringsfriheten. Det må bekjempes, med alle lovlige midler!