Hjem Nyheter Norden Dansk Facebookgruppe forsøker å sabotere regjeringens koronapolitikk

Dansk Facebookgruppe forsøker å sabotere regjeringens koronapolitikk

0

DANMARK Facebookgruppen «Digital Civil Ulydighed» oppfordrer folk til å reservere time for koronavaksinasjon for å deretter ikke dukke opp. Det fryktes at Danmark skal innføre tvangsvaksinasjon og det tros at dette skal få systemet til å «krasje».

Pfizers vaksine. Foto: Arne Müseler, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

I Fredriksberg i Danmark var det på julaften flere personer som hadde reservert seg for å ta en PCR-test, men få kom til sine reserverte timer. Det som kan ha vært en ren tilfeldighet kan også ha vært forårsaket av en gruppe aktivister i landet som vil undergrave regjeringens håndtering av den såkalte koronapandemien.

Aktivistene er i en Facebookgruppe som kaller seg «Digital Civil Ulydighed» og skal oppfordre folk til å reservere tider for koronavaksine eller -tester for å deretter ikke dukke opp, rapporterer Pov International.

Gruppen har i skrivende stund omtrent 1 500 medlemmer og mener at regjeringen har gått for langt angående restriksjoner og vaksine. Medlemmene frykter også at regjeringen skal begynne å kreve at alle innbyggere tar koronavaksinen.

I gruppen oppfordres alle medlemmer til å reservere tid for vaksinering eller PCR-test for å deretter ikke dukke opp. Grunnen er at de vil få systemet til å krasje eller at folk skal begynne å avstå fra å reservere tiden på grunn av eksempelvis lange ventetider.

Danmarks helseminister Magnus Heunicke mener i et Facebookinnlegg at landet «både tester og vaksinerer langt mer enn de fleste andre land» samt at de har hatt «et lavt nivå av overdødlighet sammenliknet sammenliknet med andre land de siste 22 månedene». Samtidig blir Heunicke opprørt over den lille gruppen aktivister og deres innvirkning og mener at det er «ren sabotasje».

«Dette er ren sabotasje for Danmarks innsats og det er et hån mot den danske befolkningen», skriver han.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg