Hjem Nyheter Norden Demonstrasjoner mot GMO og Monsanto

Demonstrasjoner mot GMO og Monsanto

1

NATUR OG MILJØ På lørdag demonstrerte mennesker i hele verden mot selskapet Monsanto Company. Nordfront var på plass i Stockholm der rundt 100-150 personer deltok i demonstrasjonen.

Foto: Nordfront
Foto: Nordfront

På lørdag ble demonstrasjonen «March against Monsanto» holdt i hundrevis av byer rundt om i verden mot selskapet Monsanto Company og GMO*. I løpet av dagen besøkte svenske Nordfront Medborgarplatsen i Stockholm der en av demonstrasjonene ble holdt. Når Nordfronts utsendte var på plass var det omkring 100-150 deltakere tilstede. Slagord som for eksempel «Hell no – GMO» og «Knus Monsanto» kunne høres, men for øvrig var det en rolig stemning blant demonstrantene.

Foto: Nordfront
Foto: Nordfront
Foto: Nordfront
Foto: Nordfront

Manifestasjoner skal også ha blitt holdt i Göteborg, Falkenberg og Växö i Sverige og lignende demonstrasjoner ble også avholdt i Norge, i blant annet Oslo og Stavanger.

Monsanto
Det multinasjonale kjemi- legemiddel- og jordbruksselskapet Monsanto Company er verdens nest største produsent av genmodifiserte frø. Det første produktet de produserte var søtningsstoffet sakkarin som siden ble solgt til Coca-Cola. De ligger også bak miljøgiftene DDT og PCB. Monsanto produserte også løsemiddelet Agent Orange som USA anvendte i Vietnamkrigen, som skal ha forårsaket at 400.000 vietnamesere døde eller ble skadet. Over 500.000 barn skal blant annet ha blitt født med misdannelser på grunn av giften.

monsantoskull_dees_ny

Forskning har vist at Monsantos genmanipulerte produkter kan forårsake alvorlige helseproblemer som blant annet kreftsvulster, sterilitet og misdannelser hos nyfødte barn. Flere EU-land har forbydd Monsantos GMO-frø.

* – GMO (genetisk modifisert organisme) er levende organismer der man kunstig har endret arvestoffet for å få frem de egenskaper man ønsker. De vanligste GMO-produktene er GM-mais, GM-potet og GM-raps. Det forekommer også at dyr og bakterier genmodifiseres.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
10 måneder siden

[…] Demonstrasjoner mot GMO og Monsanto […]