Hjem Nyheter Highland Park-skytteren Robert Crimo III er en venstreekstremist

Highland Park-skytteren Robert Crimo III er en venstreekstremist

4

USA Mandag den 4. juli ble det avfyrt flere skudd inn i en folkemengde som feiret den amerikanske uavhengighetsdagen i Highland Park, i Illinois. Minst seks personer skal ha blitt drept og minst tretti såret. En Antifa-tilhenger skal nå være pågrepet.

Venstreekstremisten Robert Crimo III. Bilde av den tidligere jugoslaviske diktatoren Josip Broz Tito kan sees i speilet i bakgrunnen.

Mandag den 4. juli ble den amerikanske uavhengighetsdagen feiret i forstaden Highland Park, i Illinois. Rundt ti minutter etter at 4. juli-paraden gikk av stabelen, klokka 10 lokal tid, ble det avfyrt flere skudd mot folkemengden. Minst seks personer skal ha blitt drept, og minst tretti såret etter skyteepisoden.

Talsperson for politiet i Highland Park har informert om at våpen ble funnet på et tak. Det kan virke som om gjerningspersonen har skutt mot paraden fra et tak i området.

– Jeg hørte 20 til 25 skudd, som kom i rask rekkefølge. Så det kan ikke ha vært et håndvåpen eller en hagle, sier en beboer i Highland Parks til avisen Chicago Sun-Times.

Gjerningspersonen

Politiet har nå pågrepet venstreekstremisten Robert «Bobby» Crimo III som etter skyteepisoden flyktet fra stedet. Det skal ha oppstått en kort biljakt hvorpå han deretter ble stoppet og arrestert.

22 år gamle Robert Crimo III ser ut til å ha vært en aspirerende SoundCloud-rapper som la ut en rekke kryptiske videoer som antydet en masseskyting, skriver National File.

Avisen belyser videre at Crimo III er venstreorientert og tilhenger av kommunismen. Den tidligere jugoslaviske kommunistdiktatoren Josip Broz Tito kan blant annet sees avbildet i speilet i et bilde han har lastet opp av seg selv på sosiale medier. Han skal også ha en tatovering av logoen til Sosialistinternasjonalen (SI) som er en internasjonal organisasjon for demokratisk sosialistiske og sosialdemokratiske partier, hvor også det norske Arbeiderpartiet har observartørstatus.

Twitter-kontoen for Crimos rappernavn «Awake» følger utelukkende demokratenes politikere, inkludert Barrack Obama, Kamala Harris og Joe Biden. En «fanside» for den nystartede rapperen – som meget godt kan ha blitt drevet av ham selv gitt hvor lite tilhengerskare han hadde – er fylt med «likes» på venstreorientert innhold som ber om at Trump og hans støttespillere må arresteres, skriver National File.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Andreas
Andreas
7 måneder siden

Mediene har allerede vridd om narrativet til at det var en hvit nasjonalist og Trump-supporter som sto bak skytingen.

Holger
Holger
Svar til  Andreas
7 måneder siden

Ja, man kan jo begynne å lure på hvor mange andre lignende saker som er blitt beskrevet av mediene som hvit gjerningsmann, eller høyreekstrem/høyreorientert, men som egentlig har vært en ikke-hvit og venstreekstrem. Hadde det ikke vært for Frihetskamp sin granskning av Ambulansedesperadoen i Oslo så hadde narrativet fremdeles vært at han var høyreekstrem. Gammelmedia er ikke til å stole på.

Espen
Espen
7 måneder siden

Haha Antifa. For noen rare mennesker.

Espen
Espen
7 måneder siden

Han ligner jo på en jøde, iallfall ikke hvit.