Hjem Nyheter Globalt Den store omstillingen – «som ikke finnes» – skal stoppe populismen

Den store omstillingen – «som ikke finnes» – skal stoppe populismen

GLOBALISME Først avfeier globalistene Den store omstillingen som «en konspirasjonsteori» for siden å snakke åpent ut om dets eksistens – og nødvendigheten av å «stoppe nasjonalpopulismen».

John Kerry. Foto: wideasleepinamerica; Ursula von der Leyen. Skjermbilde: Wired/Youtube. Kollage.

Begrepet Den store omstillingen (på engelsk: «The Great Reset») har blitt presentert av dets utformere som en rekke tiltak, hvilke i tider av «klimaforandringer og pandemier kreves for å redde menneskeligheten unna katastrofer som ellers er uunnvikelige».

Når kritikere siden har gjort det gjeldende at begrepet kun er den siste varianten av en agenda om å kunne sentralisere makt i hendene på et fåtalls eliter – da har begrepets utformere plutselig avfeiet fenomenet som «en konspirasjonsteori».

«Klimaavtaler rekker ikke for det vi vil oppnå»

USAs forrige utenriksminister John Kerry har deltatt i en paneldebatt arrangert av World Economic Forum, der han betonet det akutte behovet av «en stor omstilling for å sette stopp for den tiltagende nasjonalpopulismen».

Kerry forsikret at Amerika under en Biden-administrasjon vil komme til å undertegne Parisavtalen om klimaet igjen, men han la til at «dette ikke er tilstrekkelig nok».

– Begrepet omstilling er viktigere enn noensinne, sa han og fortsatte:

– Personlig tror jeg at vi står innenfor en kommende ekstremt spennende tid.

Den tidligere senatoren gjorde det klart at denne «omstillingen» er nødvendig for å «utrydde populismen».

– Jeg tror at Europa må se på det i lyset av Brexit og den fremvoksende nasjonalpopulismen, sa Kerry og la til:

– Noe som virkelig tydeliggjør en av de prioriteringene som vi må gjøre. Det går ikke an å se bort fra det.

I sin redegjørelse over hvordan USAs president Donald Trump under 2020 lyktes med å styrke opp sin støtte blant velgerne, bemerket Kerry:

– Det som slår meg er at så mange likevel stemte for dette nivået av kaos og brudd på lover, orden og normer… Jeg tror at den underliggende årsaken til dette er noe som hver og en burde ta en titt på.

«Vi skriver en ny regelbok for den digitale økonomien og det digitale samfunnet»

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen ønsket i paneldebatten «Biden, en venn, velkommen i Det hvite hus» og lovet at de to enhetene [EU-kommisjonen og Det hvite hus] i fellesskap vil utarbeide «en ny regelbok for den digitale økonomien og det digitale samfunnet».

– Nødvendigheten av globalt samarbeid og denne forandringens akselerasjon kommer sammen til å utgjøre Den store omstillingens lokomotiv. Og jeg ser dette som en mulighet uten tidligere motstykke, sa von der Leyen.

For dem som har den tredje veis syn på utviklingen i verden vil begrepet «Den store omstillingen» kun ses på som den siste utgaven av globalistenes plan om å sentralisere makt i en liten elites hender. Dette mens den øvrige befolkningen i de ulike nasjoner fratas sin innflytelse, får sin livsstandard vesentlig senket og tvinges til å underordne seg et sosialt kredittsystem som kommer til å eliminere såvel privat integritet som personlig autonomi.

I jødiske medier, slik som New York Times, hevdes det stadig at «Den store omstillingen» er en «konspirasjonsteori» – dette til tross for at verdensledere, som i likhet med den jødiske avisen omfatter Den nye verdensordenen, helt åpent forkynner dens eksistens – og nødvendighet.

For et mer uttømmende perspektiv på hva Den store omstillingen representerer, se intervjuet med den engelske journalisten James Delingpole nedenfor:

Les også:
Dagens video: «Den store omstillingen»
Den verste smitten er globalismen
Koronaviruset