Hjem Nyheter Europa Der Dritte Weg poserer med Antifa-banner – etter kjepphøy utfordring på Instagram

Der Dritte Weg poserer med Antifa-banner – etter kjepphøy utfordring på Instagram

TYSKLAND En gruppe antifascister utfordret offentlig det nasjonale partiet Der Dritte Weg til et oppgjør ved å posere med et banner. Nå viser Der Dritte Weg stolt frem et beslaglagt antifa-banner.

Antifascister utfordret Der III Weg og mistet deretter sitt eget banner.

Instagramkontoen revolutionaere_linke_re, som legger ut antifascistisk hatpropaganda fra Tyskland, publiserte nylig et innlegg der en gruppe maskerte skikkelser holdt frem et banner med budskapet «III Weg – gi opp!».

Innlegget var en utfordring til det nasjonale, sosialistiske og revolusjonære partiet Der Dritte Weg – en tysk politisk organisasjon som står Den nordiske motstandsbevegelsen nære.

Det antifascistiske banneret har nå dukket opp på bilder der Der Dritte Wegs partimedlemmer poserer med det. Man har også strøket over ordet «euch» og erstattet det med «sich» slik at budskapet blir «III Weg står opp (stolt)!». På bildene synes også et banner som oppfordrer til samling den 1. mai i den sachsiske byen Zwickau – en by der innbyggerne i 2016 jaget ut landets finansminister som forsøkte å fremføre en tale samtidig som folket ropte «folkeforræder!».

Hvordan banneret havnet i Der Dritte Wegs hender fremkommer ikke, men man kan anta at partiets aktivister tok utfordringen som resulterte i en innertier.

Kontoen revolutionaere_linke_re har i skrivende stund fjernet innlegget med utfordringen.

I 2019 fikk Der Dritte Weg mandater i de tyske lokalvalgene.