Hjem Nyheter Norge Drapssiktet asylsøker trente på statsfinansiert klubb med IS-tilknytning

Drapssiktet asylsøker trente på statsfinansiert klubb med IS-tilknytning

3

FLERKULTUR Asylsøkeren som er siktet for drapet på en norsk ungdom i Vadsø tilhørte et miljø med tilknytning til Den islamske staten. Miljøet skal ha mottatt kamptrening finansiert av blant annet NAV.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Sist lørdag ble den 18-årige butikkarbeideren Håvard Pedersen drept i et knivangrep mot Coop Extra i Vadsø. Asylsøkeren som er siktet for ugjerningen skal ha tilknytning til Vadsø Atletklubb, som tidligere er kjent for å ha trent fire IS-soldater og en mann som ble pågrepet med en bombe i Oslo.

På atletklubben, som i ti år har mottatt støtte fra en rekke ulike statlige organer, har unge asylsøkere fått trening i kampsport og bryting. Leder Inger Unstad har beskrevet mannen som i fjor forsøkte å detonere en bombe i Oslo sentrum som en hyggelig og varm gutt, og mener at klubbens medlemmer begår slike handlinger fordi de blant annet ikke lykkes i å komme inn på Vadsø videregående skole.

Ifølge lokale kilder Frihetskamp har vært i kontakt med verserer det rykter om at det radikale islamske miljøet også har drevet skytetrening i Vadsø.

Den nå knivdrapssiktede asylsøkeren kom til Norge i 2015 som enslig mindreårig fra Afghanistan. Tidligere i sommer fikk politiet beskjed om at han har fulgt etter og plaget to jenter. Andre har også reagert på væremåten hans, deriblant en kollega av den drepte, som for to uker siden leverte inn en bekymringsmelding til kommunen. Bekymringsmeldingen ble imidlertid avfeid.

18 prosent av Vadsøs innbyggere er innvandrere, og det er etablert en moské etter ønske fra Høyre i bygget hvor Vadsø Atletklubb også holder til. I kjølvannet av dette har det vært mange episoder med vold, trusler og voldtekter i kommunen. På skolebussen blir barn drapstruet, mishandlet til blods og dratt ut av bussen for å gjøre plass til utenlandske elever.

Vadsø kommune har etter knivstikkingen oppfordret personer med behov for medisinsk bistand til å kontakte legevakten.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
s.hugen
s.hugen
3 år siden

Stående applaus fra meg, når er nok nok?

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Russerne må frigjøre Finnmark på nytt for oss.

Mette Olafsen
Mette Olafsen
Svar til  Anonymsurfer
3 år siden

Det spørs om de gidder det da. Vi er ikke akkurat hyggelige mot dem for tiden.