Hjem Nyheter Elon Musk ønsker å lansere sin egen «TruthGPT»-chatbot

Elon Musk ønsker å lansere sin egen «TruthGPT»-chatbot

AI I et intervju med Tucker Carlson forklarer Elon Musk farene ved AI. For å bøte på dette ønsker han å utvikle sin egen chatbot.

Elon Musk i intervju med Tucket Carlson, Fox News. Foto: Skjermdump

Tesla-gründer Elon Musk er en av de mer enn tusen gründere og forskere som har bedt om en midlertidig stans i AI-utviklingen med tanke på risikoen teknologien kan utgjøre.

Nylig ble han intervjuet av Tucker Carlson på Fox News hvor han snakket mer om farene ved AI.

– Hva om noe uhyre smartere enn den smarteste personen på jorden dukker opp? Det er veldig vanskelig å forutsi hva som vil skje under slike omstendigheter, sier Musk og fortsetter:

– Jeg synes vi skal være forsiktige med AI og det bør være en myndighetsgjennomgang, siden det er en fare for offentligheten. Vi har allerede myndigheter som vurderer potensielt farlige ting, som medisiner, fly og mat, fordi man ikke vil at selskaper skal ta snarveier når det kommer til sikkerhet.

Ifølge Musk er farene ved AI betydelig mer alvorlig enn farene ved for eksempel fly eller biler fordi teknologien har potensial til å «ødelegge hele sivilisasjonen». Dette var også en av grunnene til at han selv var med å grunnlegge OpenAI, som nå er kjent for chatboten ChatGPT.

– Grunnen til at OpenAI eksisterer er at Larry Page [fra Google] og jeg pleide å være gode venner. Da jeg snakket med ham om AI-sikkerhet, var det tydelig for meg at han ikke tok det seriøst.

Ifølge Musk ønsker jøden Larry Page og Google å skape en «digital gud» ​​så fort som mulig. Musk sier at han ble kalt “artist” [“speciest” (eng), et kombinert ord av “artssjåvinisme” og “rasist” red.anm] da han tok opp spørsmålet om menneskelig overlevelse med Page og at det var da han valgte å opprette en ideell åpen kildekode-konkurrent til Googles AI-teknologi, som OpenAI pleide å være.

I følge Musk er det «ironisk» at OpenAI nå er en av IT-gigantene som driver AI-teknologi for milliarder av dollar i profitt og er indirekte kontrollert av Microsoft.

– Men ironi ser ut til å være det mest sannsynlige resultatet av alt, legger Musk til.

Har tenkt å utfordre IT-gigantenes PK-roboter med sannheten

For å balansere storfinansens anti-menneskelig AI-teknologi, har Musk nå tenkt å lage det han kaller “TruthGPT”. Målet er et AI-verktøy som vil gjøre “mer godt enn skade”. Han vil også ha et verktøy – som i motsetning til IT-gigantene – ikke er programmert til politisk korrekthet.

– Jeg skal lage noe du kan kalle TruthGPT, eller en maksimal sannhetssøkende AI som prøver å forstå universets natur. Og jeg tror dette kan være den beste veien til sikkerhet i den forstand at en kunstig intelligens som bryr seg om å forstå universet sannsynligvis ikke vil utslette mennesker fordi vi er en interessant del av universet”, sa Musk.