Hjem Nyheter Formann for NATOs militærkomité: NATO klar for «direkte» konfrontasjon med Russland

Formann for NATOs militærkomité: NATO klar for «direkte» konfrontasjon med Russland

1

UKRAINAKONFLIKTEN Formannen for ett av NATOs øverste organer hevder at arbeidet som har blitt gjort for å styrke NATOs tilstedeværelse i Øst-Europa nå gjør den i stand til å konfrontere Russland direkte.

Rob Bauer. Foto: Ministerie van Defensie, via Wikimeida Commons, (CC0 1.0).

Formannen for NATOs militærkomité, Rob Bauer, uttalte i et intervju med en portugisisk TV-kanal forrige uke at NATO er klare for en «direkte» konfrontasjon med Russland, ifølge Newsweek. NATOs militærkomité er ett av alliansen øverste organer, bestående av medlemslandenes forsvarssjefer. Den gir råd til det nordatlantiske råd, NATOs øverste beslutningstakende myndighet, angående militære anliggender.

Bauer begrunner uttalelsen sin med påstander om at Vladimir Putins strategiske mål strekker seg utenfor Ukraina og utvide seg til nærliggende land.

Bauer skal dessuten være en forkjemper for såkalte «krigsøkonomier i fredstid»:

– Vi er nødt til å øke forsvarsindustriproduksjon og det er allerede flere og flere samtaler om emnet på det nasjonale nivået. Dette kunne bety å prioritere enkelte råvarer, enkelte produksjonskapasiteter som trengs for forsvarsindustrien snarere enn den sivile. Disse prioritetene burde diskuteres med hensyn til, delvis, en krigsøkonomi i fredstid, sa Bauer i det samme intervjuet.

Etter at USA plutselig snudde og kunngjorde at landet ville sende Abrams stridsvogner til Ukraina onsdag forrige uke for å presse Tyskland til å gjøre det samme rapporteres det nå om økende støtte i Pentagon for å sende F-16 jagerfly til Ukraina. Om dette potensielt ville bety direkte forsendinger fra USA eller fra amerikanske NATO-allierte i Europa er ikke klart. Europeiske land som bruker F-16 inkluderer Norge, Danmark, Polen, Nederland, Belgia Hellas, Portugal og Italia.

Den tyske kansleren Olaf Scholz uttalte i ett intervju i etterkant av beslutningen om å sende stridsvogner til Ukraina at han ikke vil sende jagerfly til Ukraina. Scholz holdt lenge på at han ikke ville sende stridsvogner før han gav etter for press fra allierte i NATO.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Trodla Gubben
Trodla Gubben
2 måneder siden

Det skal ikke være noen som helst tvil om at F-16 jagerfly er på agendaen til de ledende krigshaukene i Washington, og da er det bare et spørsmål om tid før NATO-alliansen er på vingene for å beskytte sine egne stridsvogner på slagmarken i ikke-eksisterende Ukraina. Nettopp!, for den krypende puddelen «Jens Stoltenberg» er nominert til den utdaterte Nobels fredspris av Nobelkomiteen, og da må han adlyde den jødisk-kontrollerte maktelitens direktiver for å gi etter for alt som den ufyselige jøde-Zelenskyj ønsker av godbiter. PS!, så da er WW3 mer enn realistisk i henhold til det faktum at det pr… Les mer »