Hjem Nyheter Globalt Forskere: Koronaviruset kan gi hjerneskader

Forskere: Koronaviruset kan gi hjerneskader

4

HELSE En ny forskningsrapport viser at koronaviruset kan forårsake hjerneskader.

Illustrasjonsbilde.

Ifølge en studie som ble gjennomført i Wuhan, Kina, ble nærmere 40 prosent av de koronasyke rammet av hjerneskader. Forskerne skal ha undersøkt 214 pasienter med koronaviruset fra tre forskjellige sykehus i Wuhan. Studien pågikk mellom 16. januar og 19. februar.

Virusets effekt på hjernen kan ifølge rapporten skape hodepine, muskelverk, forvirring og økt risiko for slag. I gruppen av de med alvorligere tilstand følte 20 prosent alvorlig muskelverk, 15 prosent fikk symptomer som likner demens og 6 prosent ble rammet av slag.

– Studien viser at neurologiske komplikasjoner er relativt vanlig hos personer med COVID-19, sier Andrew Josephson, professor i neurologi ved universitetet i California til avisen UPI.

Josephson oppfordrer alle som har disse symptomene til å oppsøke lege ettersom sykdomsforløpet går raskere for dem. Rammes man av hjerneskader har man enda større risiko for å dø.

– Som med all annen forskning om viruset viser denne studien at vi fortsatt har mye å lære oss. I første omgang er det viktig at folk vet om disse nevrologiske symptomene slik at de kan oppsøke lege i tid, sier Josephson.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
2 år siden

Corona ER biologisk våpen fra USA-NATO.

Katrine
Katrine
2 år siden

Skremmende at vi ikke kommer til å vite alle konsekvensene av viruset før denne tiden er over. Dette viser at det kan være flere komplikasjoner enn først antatt.

Hanne
Hanne
Svar til  Katrine
2 år siden

Enig. Det er veldig skremmende.

Lockdown
Lockdown
2 år siden