Hjem Nyheter Globalt Forskere: Koronaviruset kan gi hjerneskader

Forskere: Koronaviruset kan gi hjerneskader

4

HELSE En ny forskningsrapport viser at koronaviruset kan forårsake hjerneskader.

Illustrasjonsbilde.

Ifølge en studie som ble gjennomført i Wuhan, Kina, ble nærmere 40 prosent av de koronasyke rammet av hjerneskader. Forskerne skal ha undersøkt 214 pasienter med koronaviruset fra tre forskjellige sykehus i Wuhan. Studien pågikk mellom 16. januar og 19. februar.

Virusets effekt på hjernen kan ifølge rapporten skape hodepine, muskelverk, forvirring og økt risiko for slag. I gruppen av de med alvorligere tilstand følte 20 prosent alvorlig muskelverk, 15 prosent fikk symptomer som likner demens og 6 prosent ble rammet av slag.

– Studien viser at neurologiske komplikasjoner er relativt vanlig hos personer med COVID-19, sier Andrew Josephson, professor i neurologi ved universitetet i California til avisen UPI.

Josephson oppfordrer alle som har disse symptomene til å oppsøke lege ettersom sykdomsforløpet går raskere for dem. Rammes man av hjerneskader har man enda større risiko for å dø.

– Som med all annen forskning om viruset viser denne studien at vi fortsatt har mye å lære oss. I første omgang er det viktig at folk vet om disse nevrologiske symptomene slik at de kan oppsøke lege i tid, sier Josephson.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
10 måneder siden

Corona ER biologisk våpen fra USA-NATO.

Katrine
Katrine
10 måneder siden

Skremmende at vi ikke kommer til å vite alle konsekvensene av viruset før denne tiden er over. Dette viser at det kan være flere komplikasjoner enn først antatt.

Hanne
Hanne
Svar til  Katrine
10 måneder siden

Enig. Det er veldig skremmende.

Lockdown
Lockdown
10 måneder siden