Hjem Artikler Kommentar Forsvarets Forum med virkelighetsfjern tirade om Motstandsbevegelsen

Forsvarets Forum med virkelighetsfjern tirade om Motstandsbevegelsen

4

KONSPIRASJON I en kronikk publisert den 9. mars hevder venstreekstremisten John Færseth eksistensen av en global konspirasjon som omfatter blant annet Motstandsbevegelsen og Russland.

Eksisterer det en kobling mellom Den nordiske motstandsbevegelsen og Russland?

Forsvarets Forum har publisert en kronikk der den selvutnevnte «eksperten» John Færseth tar for seg det han mener er «russisk svermeri» fra Den nordiske motstandsbevegelsen. Samtidig går han hardt til angrep mot en antatt verdensomspennende sammenslutning av konspirasjonsteoretikere.

– De er en del av en global konspirasjonskultur, mener Færseth.

Det er ikke første gang at slike teorier verserer på nettet. Utspill med tilnærmet identisk innhold er å finne fra flere år tilbake, også innenfor forsvarsmiljøet.

Sentral i teorien om den russiske koblingen er at to tidligere medlemmer har deltatt på en treningsleir i Russland, samt at russere også har besøkt Sverige, hvor de har møtt disse. At disse to, samt et tredje tidligere medlem i 2017 ble arrestert i tilknytning til bombeangrep i Göteborg, viser at det virkelig er fare på ferde, om vi skal tro forfatteren, idet han unnlater å nevne at mennene på dette tidspunktet for lengst hadde forlatt Motstandsbevegelsen.

De fleste vil vel riste på hodet av idéen om at Den nordiske motstandsbevegelsen av denne grunn har noen større kobling til Russland, eller andre land for den saks skyld, enn Fremskrittspartiet har til Anders Behring Breviks Knights Templar.

Færseth peker også på funn av nyhetsartikler på Frihetskamp med RT News som kildehenvisning, og omtale av konflikten i Syria der IS betegnes som islamistiske terrorister.

– En artikkel omtaler til og med Putin, konstaterer han. Riktignok som en forræder mot sitt eget folk.

Færseth har i likhet med andre «eksperter» utgitt flere bøker.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
10 måneder siden

Godt betalte «antikonspirasjonsteoretikere» har fri tilgang til MSM, der de utbasunerer hvor farlig «de høyreekstreme» er og hvor nødvendig det er med overvåkning og mediesensur(for å beskytte svake sjeler). De er intet annet enn mediehorer, eller verre – foraktelige folkeforrædere, som gjerne selger seg til høystbydende, prinsippløse som de er, på alle måter.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
10 måneder siden

John Færseth er et kjent navn for de som er i opposisjon til regimet. Han er en «konspirasjonsteori-ekspert» som stadig brukes av media når systemkritikere skal henges ut i den offentlige gapestokken. Om du tilhører «høyresiden» eller «venstresiden» spiller ingen rolle – er du uenig med makten i et kontroversielt tema og stikker deg for mye frem, så er Færseth der for å beskrive deg og dine meninger som om du var en eksotisk dyreart det må forskes på. Ingen motargumenter, men utelukkende bruk av «guilt by association» og andre hersketeknikker for å latterliggjøre og skremme. Det er ikke urimelig… Les mer »

Putin
Putin
10 måneder siden

Om jeg tar meg et ferieopphold i Danmark i sommer, vil det da bli omtalt som dansk svermeri? Mener denne såkalte eksperten at det er noe negativt i å feriere i andre land og omtale andre land positivt? Høres litt bonderasist ut. Han må jobbe litt med fordommene sine.

Catabienze
Catabienze
10 måneder siden

Jeg synes at dere må ta koblingen til Russland som et kompliment. Russland er et veldig bra land fordi de hjelper Syria med å frigjøre landet fra terrorister. Ellers når det gjelder Forvarets Forum, så er det en frontfigur for et bedervet forsvar i forfall. Jeg lurer på hva i alle dager gjør de norske soldatene i Irak. De befant seg i Erbil på et tidspunkt da Zerevani Peshmerga under ledelse av generalmajor Aziz Weysi Bani trente og bevæpnet flere tusen ISIS terrorister og kledde de i peshmerga-uniformer. Det er kjent at dette skjedde i tidsrommet 2016-2017, men kan i… Les mer »