Hjem Artikler Kommentar Forsvarets Forum med virkelighetsfjern tirade om Motstandsbevegelsen

Forsvarets Forum med virkelighetsfjern tirade om Motstandsbevegelsen

KONSPIRASJON I en kronikk publisert den 9. mars hevder venstreekstremisten John Færseth eksistensen av en global konspirasjon som omfatter blant annet Motstandsbevegelsen og Russland.

Eksisterer det en kobling mellom Den nordiske motstandsbevegelsen og Russland?

Forsvarets Forum har publisert en kronikk der den selvutnevnte «eksperten» John Færseth tar for seg det han mener er «russisk svermeri» fra Den nordiske motstandsbevegelsen. Samtidig går han hardt til angrep mot en antatt verdensomspennende sammenslutning av konspirasjonsteoretikere.

– De er en del av en global konspirasjonskultur, mener Færseth.

Det er ikke første gang at slike teorier verserer på nettet. Utspill med tilnærmet identisk innhold er å finne fra flere år tilbake, også innenfor forsvarsmiljøet.

Sentral i teorien om den russiske koblingen er at to tidligere medlemmer har deltatt på en treningsleir i Russland, samt at russere også har besøkt Sverige, hvor de har møtt disse. At disse to, samt et tredje tidligere medlem i 2017 ble arrestert i tilknytning til bombeangrep i Göteborg, viser at det virkelig er fare på ferde, om vi skal tro forfatteren, idet han unnlater å nevne at mennene på dette tidspunktet for lengst hadde forlatt Motstandsbevegelsen.

De fleste vil vel riste på hodet av idéen om at Den nordiske motstandsbevegelsen av denne grunn har noen større kobling til Russland, eller andre land for den saks skyld, enn Fremskrittspartiet har til Anders Behring Breviks Knights Templar.

Færseth peker også på funn av nyhetsartikler på Frihetskamp med RT News som kildehenvisning, og omtale av konflikten i Syria der IS betegnes som islamistiske terrorister.

– En artikkel omtaler til og med Putin, konstaterer han. Riktignok som en forræder mot sitt eget folk.

Færseth har i likhet med andre «eksperter» utgitt flere bøker.