Hjem Nyheter Globalt Fraktbransjen advarer: «Snart blir det tomt i hyllene»

Fraktbransjen advarer: «Snart blir det tomt i hyllene»

0

ØKONOMI Flere aktører innen fraktbransjen advarer for kommende varebrist i butikkene.

Foto: CC public domain.

Fraktbransjen har lenge hatt problemer med forstyrrelser og forsinkelser; nå advarer flere større aktører innen bransjen for alvorlige problemer.

Det er mange forskjellige faktorer som bidrar til dette: nedskjæringer i industrien, økte priser, mangel på containere, koronarestriksjoner og påfølgende protester er noen av dem.

– Det er mange fartøy som ligger og venter på å bli losset flere steder i verden og våre kunder rammes av forstyrrelser og forsinkelser. Selv om vi har kapasitet til å ta imot varer her i våre havner i Sverige så rammes også vi av problemene, sier Johan Wallén, markedssjef ved Stockholms havner, til SVT Nyheter.

På grunn av koronarestriksjonene har det blitt færre havnearbeidere i Asia og leveransene fra forskjellige fabrikker har også blitt mindre.

Uregelmessige leveranser fører den ene uken til forsinkelser og den andre uken til at containere ikke blir tatt hånd om og blir stående i havner. Det hele fører deretter til økte kostnader.

Bedriftene rammes av straffeavgifter, økt leie for containerplasser og økte fraktpriser. Konsekvensene blir at det blir tomt i butikkhyllene, forklarer Arthur Hanssen, logistikksjef ved Fontana Food.

En annen årsak til varemangelen kan være koronaprotester i Australia og USA, spesifikt fra lastebilsjåførere.

Siden et par måneder tilbake har kritiske lastebilsjåfører truet med at hvis deres regjeringen ikke letter på koronarestriksjonene så kommer de til å stoppe sine lastebiler, og på den måten skape en ny krise for regjeringen.

Protestene har påvirket markedet, men Australia har dog ikke lettet på restriksjonene.

I sosiale medier har folk fra fraktbransjen advart mot en liknende krise lenge, og en del har spekulert i at krisen rett og slett er orkestrert av stater som har iverksatt harde restriksjoner.

Mediene nevner ikke spesifikt hva det kan være snakk om av type varer, men med tanke på at fraktbransjens problemer har blitt så omfattende kan man anta at det kan bli mangel på alt fra elektronikk til mat.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg