Hjem Nyheter Norge Frihetskamp fulgte hakekors-saken i Kristiansand tingrett

Frihetskamp fulgte hakekors-saken i Kristiansand tingrett

19

MOTSTANDSBEVEGELSEN Tre motstandsmenn møter i dag i Kristiansand tingrett hvor de er tiltalt for såkalt hatkriminalitet.

De tre motstandsmennene Tommy Olsen, Jan-Christopher Pedersen og Ronny Bårdsen er tiltalt for såkalte hatefulle ytringer etter at de i forbindelse med aktivisme natt til 9. april 2018 ble stoppet av politiet.

Motstandsmennene ble ilagt forelegg på 10 000 kroner for brudd på straffelovens paragraf 185 om «hatefulle ytringer». Da de ikke anså budskapet i aktivismen for å være «hatefull» godtok de ikke forelegget, og må derfor møte i Kristiansand tingrett hvor saken tas opp i dag.

Motstandsmennene forsvares av høyesterettsadvokat Nils Christian Nordhus.

Frihetskamp vil følge saken og rapportere om utviklingen.

14:39: Rettssaken er nå avsluttet.

Aktor argumenterte i sin sluttprosedyre at handlingen er straffbar sett ut fra konteksten, med den tyske invasjonen av Norge 9. april og «holocaust».

Advokat Nordhus sa i sin sluttprosedyre at det ikke er straffbart å hylle Adolf Hitler, og at det ikke er noe ved teksten «vi er tilbake» som hyller folkemord eller skulle være straffbart. Tommy Olsen argumenterte også med at de ikke tror på fortellingen om «holocaust», at de ikke støtter noe «holocaust», samt at det å være rasebevisst ikke er synonymt med å hate andre raser.

Nordhus sa videre at samfunnet ikke er tjent med å kneble nasjonalsosialister, ettersom dette kan fremkalle tikkende bomber i samfunnet, og at en da blir presset til å gå under jorden. Han legger til at det er best hvis vi får komme til tale, slik at samfunnet istedet kan forsøke å debattere nasjonalsosialister i senk.

12:27: Tommy Olsen og to politivitner har avgitt forklaring. Olsen nekter ikke for at de har hengt opp hakekorsflagget, men mener at det ikke er en hatefull ytring. Aksjonen var ingen hemmelighet og filmmaterialet som politiet beslagla skulle bli publisert.

09:49: Retten har pause til kvart over ti mens det ventes på at meddommerne skal komme.

09:25: Advokat Nordhus har klaget på at retten manglet to meddommere og derfor var ulovlig sammensatt. Retten har nå pause mens meddommere blir funnet.

08:57: Rettssaken var satt til å starte i dag kl. 09.00. De tiltalte er nå på vei inn i retten etter at brannalarmen ble utløst.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
19 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Den dagen man må i retten for å ha bannet er vel ikke langt unna.

Oystein
Oystein
2 år siden

Dette er kanonbra!

En garantert seier og i alle tilfeller en vinn-vinn situasjon.
Motstandsmenn og sannheten gjelder jo MAX retten!!
De aner ikke hva de begir seg ut på!!
Hat?
Hvordan skal de forklare det? ?? – kun med en direkte løgn eller vill påstand?

Nyt tiden dere har i retten! 😀

Anders
Anders
Svar til  Oystein
2 år siden

Direkte løgn og ville påstander er de experter på og bruke spesielt mot Nasjonalister 22 juli saken i dette landet er et stort tegn på det
Det var det største cirkuset i Norges historie ?.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Uttalte de seg negativt om jødene? Om muslimene? Eller tok de ordet for voldsbruk mot noen av disse gruppene? Såkalt «hatkriminalitet» er som en strikk, som stadig kan strekkes ut, for å fange opp «uønskede ytringer». Er det slik vi vil ha det? Eller bør retten til ytringer trumpe alle andre hensyn, så lenge en ikke oppfordrer til vold? Vi får se hvilke føringer retten setter, og om denne saken danner presendens på noen måte. Jeg er ikke ubetinget optimist, men kanskje seirer fornuften, tross alt.

Roar
Roar
2 år siden

Dette med «hatefull ytring» blir bare mer og mer missbrukt til å kneble politisk opposisjon. Enhver kan jo oppleve utsagn og handlinger som «hatefull», om de selv er politisk uenig. Jeg anser jo selv at Stalin og kommunismen f.eks. er hatefull mot vårt folk, mot kristne, og ikke minst at Stalin og kommunistene dengang har utført massemord, langt verre enn de påstander som er rettet mot nasjonalsosialistene etter krigen. Hammer og sigd er for meg, og garantert mange med meg, forbundet med hat og massemord. Videre kan man ta for seg sionismen, deres hat mot muslimer og deres mange kriger… Les mer »

Roar
Roar
2 år siden

Vil også anbefale å lese Fredrik Vejdelands forsvarstale for nasjonalsosialismen: https://www.frihetskamp.net/forsvarstale-for-nasjonalsosialismen/

Espen
Espen
2 år siden

Leve nasjonalsosialismen!

JudasGarSviker
JudasGarSviker
2 år siden

Lykke til gutter!

Richard
2 år siden

Spennende. Er det likhet i loven og ytringsfrihet her i landet som enkelte hevder så ser jeg ikke noe annen utvei en at dere vinner denne saken glatt.

trackback
2 år siden

[…] ble heist i Bergen i solidaritet med våre kamerater som var i retten i dag», og viser til den historiske hakekors-saken som gikk i Kristiansand tingrett tidligere i […]

Kim Andreassen
Kim Andreassen
2 år siden

Lykke til!

Anders
Anders
2 år siden

Kan fort bli noen år i fengsel for det når disse styrer landet ?

Hanne
Hanne
2 år siden

Masse lykke til kamerater!

Arno
Arno
2 år siden

Det er ikke lurt å vifte med det speilvendte swastika-symbolet uansett om det aldri så mye er lovlig.
Hva får man hvis man speilvender et lykketegn?
Hakekorset viste seg overtydelig som et ulykkestegn i løpet av 2. vk.
La det være i fred!

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  Arno
2 år siden

Tror ikke våre forfedre anså det som noe ulykkesymbol, Arno. Vår rase har brukt dette symbol, denne veien, i tusener av år. Så la oss IKKE gi etter for berøringskrekk og jødiske interesser.

Arno
Arno
Svar til  Haraldsson
2 år siden

Hva våre «forfedre» måtte ha ment om hakekorset vet vi vel lite og ingenting om, og det har vel uansett ingen betydning for det faktum at hakekorset, og enda mer Hitler’s hakekorsflagg, ble et ulykkesymbol og ulykkeflagg og tapersymbol i løpet krigen?

Og jeg spør igjen: Hva er galt med solkorset, som kirken stjal for snart 1000 år siden og fortsatt bruker, og som var symbolet til vår nasjonalhelt og martyr Vidkun Quisling og Nasjonal Samling?

Solkorset bør igjen bli symbolet for nordiske patrioter.

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  Arno
2 år siden

Er da ingenting galt med solkorset. Men interessant at du støtter bruken av dette symbol, men ikke hakekorset, tross at de begge ble brukt av nasjonalsosialister under 2.verdenskrig, hvorpå begge sider led nederlag. Så hva gjør solkorset til et «lykkesymbol» og ikke svastika? At du er kritisk til Hitler og enkelte av hans avgjørelser må du gjerne være, men piss nå ikke på våre forfedres symboler av den grunn.

Svastika har blitt brukt av vår rase i tusener av år, den vei Hitler brukte den: https://imgur.com/a/1CH6iu0

Arno
Arno
Svar til  Haraldsson
2 år siden

Haraldsson: «Er da ingenting galt med solkorset.» Flott, da er vi enige på det punktet. Hvorfor da ikke heller bruke solkorset, som har en plettfri nasjonal tradisjon, i alle fall her i landet? Jfr. Nasjonal Samling’s flotte bruk av solkorset. Solkorset i seg selv er uangripelig. «Men interessant at du støtter bruken av dette symbol, men ikke hakekorset, tross at de begge ble brukt av nasjonalsosialister under 2.verdenskrig» Det urgamle solkorset har en kjent og sikker betydning. Det har ikke hakekorset, og hakekorsflagget – som ble oppfunnet og utformet av Adolf Hitler. Han dreide bl.a. den speilvendte svastikaen 60 grader… Les mer »

Torleif Dahl
2 år siden

Det skulle være unødvendig for advokaten å måtte påpeke at meddommerne mangler! Hva slags kengururett er dette?