Hjem Nyheter Norge Frihetskamp fulgte hakekors-saken i Kristiansand tingrett

Frihetskamp fulgte hakekors-saken i Kristiansand tingrett

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Tre motstandsmenn møter i dag i Kristiansand tingrett hvor de er tiltalt for såkalt hatkriminalitet.

De tre motstandsmennene Tommy Olsen, Jan-Christopher Pedersen og Ronny Bårdsen er tiltalt for såkalte hatefulle ytringer etter at de i forbindelse med aktivisme natt til 9. april 2018 ble stoppet av politiet.

Motstandsmennene ble ilagt forelegg på 10 000 kroner for brudd på straffelovens paragraf 185 om «hatefulle ytringer». Da de ikke anså budskapet i aktivismen for å være «hatefull» godtok de ikke forelegget, og må derfor møte i Kristiansand tingrett hvor saken tas opp i dag.

Motstandsmennene forsvares av høyesterettsadvokat Nils Christian Nordhus.

Frihetskamp vil følge saken og rapportere om utviklingen.

14:39: Rettssaken er nå avsluttet.

Aktor argumenterte i sin sluttprosedyre at handlingen er straffbar sett ut fra konteksten, med den tyske invasjonen av Norge 9. april og «holocaust».

Advokat Nordhus sa i sin sluttprosedyre at det ikke er straffbart å hylle Adolf Hitler, og at det ikke er noe ved teksten «vi er tilbake» som hyller folkemord eller skulle være straffbart. Tommy Olsen argumenterte også med at de ikke tror på fortellingen om «holocaust», at de ikke støtter noe «holocaust», samt at det å være rasebevisst ikke er synonymt med å hate andre raser.

Nordhus sa videre at samfunnet ikke er tjent med å kneble nasjonalsosialister, ettersom dette kan fremkalle tikkende bomber i samfunnet, og at en da blir presset til å gå under jorden. Han legger til at det er best hvis vi får komme til tale, slik at samfunnet istedet kan forsøke å debattere nasjonalsosialister i senk.

12:27: Tommy Olsen og to politivitner har avgitt forklaring. Olsen nekter ikke for at de har hengt opp hakekorsflagget, men mener at det ikke er en hatefull ytring. Aksjonen var ingen hemmelighet og filmmaterialet som politiet beslagla skulle bli publisert.

09:49: Retten har pause til kvart over ti mens det ventes på at meddommerne skal komme.

09:25: Advokat Nordhus har klaget på at retten manglet to meddommere og derfor var ulovlig sammensatt. Retten har nå pause mens meddommere blir funnet.

08:57: Rettssaken var satt til å starte i dag kl. 09.00. De tiltalte er nå på vei inn i retten etter at brannalarmen ble utløst.