Hjem Nyheter Europa Gjengkrig fører til visiteringssoner i København

Gjengkrig fører til visiteringssoner i København

0

DANMARK Etter to drapsskytinger i Vestegn i København utvider politiet visiteringssonen omkring byen.

Herlev Hospital sett fra Herlev Ringvej. Foto: Hubertus (CC BY-SA 3.0).

Politiet i Danmark utvider visiteringssonen rundt København stort, etter at en ung mann natt til tirsdag ble funnet skutt og drept i Herlev. Det er det siste av flere skytedrap de siste dagene i Københavns-området.

Fredag opprettet Københavns Vestegns Politi en visiteringssone i deler av Rødovre og Herlev, men da det siste drapet fant sted utenfor sonen, har politidirektør Kim Christiansen vurdert at sonen skal utvides.

Visiteringssonen dekker nå et område fra Brøndbyvester i sør til Bagsværd i nord, og fra Søborg i øst til Herlev i vest. Det skriver politiet på sine nettsider.

– Jeg kan godt forstå at borgerne i områdene som har vært rammet av skytinger finner det meget ubehagelig, og av hensyn til deres trygghet har vi økt patruljeringen og er synlig til stede i områdene med beredskap, lokalpoliti og mobil politistasjon.

– En visiteringssone er et godt verktøy for oss som vil gjøre det vanskeligere for de kriminelle å bevege seg rundt med våpen, skriver politidirektør Kim Christiansen i nyheten.

Torsdag ettermiddag ble en 27 år gammel mann skutt og drept omkring Nørrebrogade. Fredag ble en 17 år bulgarsk gutt drept i en frisørsalong i Islev i Rødovre, hvor også en 15-årig gutt og en 28-årig mann ble såret.

Lørdag ble en 39 år gammel mann skutt og såret på grensen mellom Frederiksberg og Nørrebro, men det er en mann i 20-årene som ble skutt og drept i Herlev natt til tirsdag.

I København politidistrikt ble det på fredag innført visiteringssoner i områder i Husum/Tingbjerg og deler av Nørrebro og Nordvest. Tirsdag har politiet i København valgt å innføre skjerpet straffesone i de to områdene i distriktet.

I en skjerpet straffesone kan straffen for visse former for kriminalitet stige til det dobbelte, sammenliknet med normal praksis. Det gjelder for eksempel i saker om våpenbesittelse eller vold.

I politidistriktet på Vestegnen blir det dog ikke innført skjerpet straffesoner nå. Men det har vært vurdert, lyder det fra Kim Christiansen.

– Det er vår vurdering at det ikke er grunnlag for å innføre straffeskjerpelsesoner på Vestegnen, da stedene hvor det har blitt skutt her har en helt annen karakter enn i områdene i København.

– Vi følger naturligvis situasjonen løpende i hele politidistriktet og vi samarbeider meget tett med politiet i København, sier Kim Christiansen i meldingen fra politiet.