Hjem Nyheter Europa Hjernesvulst ble forårsaket av mobiltelefonbruk ifølge italiensk domstol

Hjernesvulst ble forårsaket av mobiltelefonbruk ifølge italiensk domstol

0

HELSE Enda en italiensk domstol har fastslått en sammenheng mellom en manns hjernesvulst og bruk av mobiltelefon og trådløs telefoni i arbeidet. Dette er det fjerde tilfellet av hjernesvulst som har blitt fastslått forårsaket av mobiltelefonbruk av italienske domstoler.

Mannen som jobbet på en flyplass brukte mobiltelefon og trådløs telefon fra Nokia, Siemens eller Samsung i mer enn ti år og i snitt fire timer hver dag.

30. januar 2019 slo domstolen i Monza fast at mannen hadde blitt rammet av en svulst på hørselsnerven, også kalt akustistikusneurinom, og at den ble forårsaket av mannens intensive bruk av mobiltelefon og trådløs telefon i arbeidet.

Mannen i den aktuelle saken jobbet på en flyplass og var der eksponert for høye nivåer av radiostråling. Han brukte en Siemens DECT-telefon og en Nokia eller en Samsung mobiltelefon. Telefonene ble brukt på venstre side av hodet og det var også på venstre side som leger i 2010 oppdaget en svulst. Mannen vendte seg til domstolen i 2014 og begjærte at sykdommen skulle erkjennes som arbeidsskade, hvilket den altså ble fastslått som den 30. januar 2019.

Fire tilfeller i italienske domstoler

Ved tre tidligere tilfeller har italienske domstoler fastslått sammenheng mellom mobiltelefonbruk og hjernesvulst:

  • 2012, Italias høyesterett. Finanssjefen ved et italiensk industriforetak, Innocente Marcolini, brukte mobiltelefon og trådløs telefon i fem til seks timer om dagen i tolv år og utviklet en svulst på ansiktsnerven på samme side som han brukte mobiltelefonen eller den trådløse telefonen. Domstolen lente seg i stor grad mot den svenske forskeren Lennart Hardells resultater som ble ansett mest troverdige.
  • 2017, domstolen i Ivrea. En mann ansatt ved telekomoperatøren Telecom Italia som brukte mobiltelefon tre timer hver dag i femten år i sitt arbeid fikk hørselnervesvulst i 2010 på samme side som mobiltelefonen ble brukt.
  • 2017, domstolen i Florens. En selger hadde brukt mobiltelefon i arbeid i 2 til 3 timer i ti år. Mannen fikk hørselnervesvulst i 2010. Domstolen fastslo sammenhengen i 2017.
  • 2019, domstolen i Monza. En flyplassansatt brukte mobiltelefon og trådløs telefon i fire timer hver dag i over ti år. I 2010 fikk mannen hørselnervesvulst på samme side som mobiltelefonen ble brukt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg