Hjem Nyheter «Holocaust-overlevende» får penger fra Tyskland på grunn av Hamas

«Holocaust-overlevende» får penger fra Tyskland på grunn av Hamas

SIONISME Alle såkalte Holocaust-overlevende i Israel vil motta rundt 2 500 kroner fra Tyskland i «solidaritet». Årsaken er at Tyskland ønsker å «støtte» dem under krigen mot Hamas.

Illustrasjonsfoto. Foto: Public domain.

Siden 1945 har Tyskland utbetalt rundt en billion dollar i avdrag til såkalte Holocaust-overlevende. Til tross for dette fortsetter kravene fra jødiske lobbygrupper som representerer mottakerne av disse betalingene.

Nå har organisasjonen «Conference on Jewish Material Claims to Germany» – som administrerer utbetalingene fra den tyske staten – besluttet å gi alle «overlevende» i Israel rundt 2 500 kroner i «solidaritet». Ifølge Jerusalem Post (JP) er dette motivert av den pågående krigen i Gaza, men det er uklart hva forbindelsen til Tyskland eller «overlevende» er.

Umiddelbart etter de forferdelige angrepene 7. oktober begynte vi å arbeide for å se til at alle overlevende først var i sikkerhet, deretter trygge på et sted hvor de kunne føle seg komfortable for å sikre at de har økonomisk støtte mens konflikten fortsetter, sa Claims Conference-president Gideon Taylor.

Ifølge Uri Maklev, som er leder for den israelske Holocaust Survivors’ Rights Authority, har den tyske staten vist stor interesse for å sende penger til Israel på grunn av Hamas sitt hevnangrep i oktober i fjor.

Ved utbruddet av krigen var den tyske regjeringen i kontakt med Holocaust Survivors’ Rights Authority på statsministerens kontor for å forstå hvordan de kan hjelpe overlevende i Israel og deres unike behov, sa Maklev til JP.