Hjem Nyheter Europa Hviterusslands president: «Jødene får hele verden til å bøye seg for dem»

Hviterusslands president: «Jødene får hele verden til å bøye seg for dem»

1

JØDISK MAKT I en tale på landets selvstendighetsdag beskriver Hviterusslands president global jødisk makt og oppfordrer sitt folk til å følge jødenes eksempel – for å legge verden under sine føtter.

Alexander Lukashenko 2017. Foto: oscepa (CC BY-SA 2.0)

Den hviterussiske presidenten Alexsandr Lukasjenko har den siste tiden vist tegn på integritet og åpenhjertighet.

Nylig takket han nei til svenske «bistandspenger» og satt dermed stopp for en ondsinnet påvirkningskampanje mot sitt land.

I helgen leverte han en beskrivelse av global jødisk makt.

«Ingen skulle i dag våge å heve sin røst og fornekte holocaust», sa han i en tale på Hviterusslands selvstendighetsdag, lørdag.

I talen, som hovedsakelig handlet om påståtte tyske krigsforbrytelser mot hviterussere, anbefalte president Lukasjenko sitt lands folk å «følge jødenes eksempel» – som har «fått hele verden til å bøye seg for dem».

Presidenten forklarte:

Jeg har allerede sagt at vi har begynt å gjøre dette, granske nazistenes forbrytelser mot hviterussernes land. Dette er som det hviterussiske holocaust, eller utryddelsen av det hviterussiske folket. Jødene klarte å bevise det. Hele verden bøyer seg for dem, man er til og med redd for å peke finger mot dem – og vi er så tolerante, så snille, vi vil ikke fornærme noen.

Lukasjenko, en autoritær leder med sannsynligvis stor støtte blant folket, har det siste året blitt møtt av spredte protester av det som mainsteammedia i vesten kaller «pro-demokratiske demonstranter».

På lørdag holdt han en tale ved minneskomplekset «Æreshøyden» utenfor Minsk, som ble reist for å ære minnet av sovjetiske soldater som stred under andre verdenskrig.

I talen, som ble holdt på hans lands selvstendighetsdag, advarte Lukasjenko også mot «revideringen av andre verdenskrigs historie» – uten å nærmere spesifisere hverken hva denne består av eller hvem som ligger bak den.

Jewish Telegraphic Agency (JTA) kommenter presidentens beskrivelse av jødisk internasjonal makt i talen på selvstendighetsdagen med å påpeke at mens «offentlige uttrykk for antisemittisme er sjeldent i Hviterussland», så landet «en oppsving i antisemittisk retorikk på internett i 2018, etter at en jødisk forretningsmann åpnet en restaurant like ved en massegrav for ikke-jødiske offer for Sovjetunionens hemmelige politi».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
JudasGarSviker
JudasGarSviker
10 måneder siden

Ikke rart at media og politikerpakket i vesten jobber såpass hardt for å bli kvitt Hviterusslands president.