Hjem Nyheter Norden Innvandreren som skjendet terrorofferet Ebbas grav over femti ganger slipper utvisning

Innvandreren som skjendet terrorofferet Ebbas grav over femti ganger slipper utvisning

2

SVERIGE Den 59 år gamle innvandreren som gjentatte ganger har skjendet terrorofferet Ebba Åkerlunds grav har blitt dømt til to måneders fengsel, men ingen utvisning. «Takk så jævla mye Sverige enda en gang» skriver Ebbas far opprørt på Facebook.

Ebba Åkerlund.

Rundt femti ganger har gravstedet til Ebba Åkerlund, som 11 år gammel ble drept av IS-terroristen Rakhmat Akilov på Drottninggatan i Stockholm i 2017, blitt skjendet. Mistankene ble etterhvert rettet mot en 59 år gammel polsk mann.

Mannen skal blant annet ha «helt stearin over en lykt, trampet ned en blomsteroppstilling, brutt av roser» på Ebbas grav.

Han ble tiltalt for brudd på gravfreden, mot Ebbas grav og mot en annen, samt for ulovlige trusler etter at han trakk kniv mot kirkevaktmesteren da han konfronterte ham. På torsdag annonserte Stockholm tingrett sin dom: Den 59 år gamle gammen dømmes til to måneders fengsel for ulovlige trusler og for to tilfeller av brudd mot gravfreden.

Mannen slipper dog aktors krav om utvisning, noe som har gjort Ebbas far Stefan, som lenge har kjempet for å få mannen bort fra datterens grav, meget opprørt. På sin Facebookside skriver han:

Kan ikke være sant, skjendet min datters grav over 50 ganger.
Dømmes til 2 måneders fengsel – INGEN UTVISNING.
Er fri til å returnere hit etter avtjent straff i Polen. Kan tillegge at det første han gjorde da jeg gikk inn i rettsalen var å vise fingeren til meg.

Takk så jævla mye Sverige enda en gang

Foruten straffen i Sverige er mannen dømt til to års fengsel i Polen som han nå skal sone. Deretter er det altså fritt frem for mannen å returnere til Sverige.

2
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JudasGarSvikerRoar Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Roar
Roar

Man blir helt målløs. Stakkars den faren, ikke nok med at datteren blir drept og grava blir skjendet, men myndighetene fnyser og pisser på han de også. Jeg skjønner at han blir forbanna og frustrert.

JudasGarSviker
JudasGarSviker

Blir helt oppgitt over svakheten til folk. Kan ikke skrive her hva jeg hadde gjort, men det hadde ikke gått særlig bra for denne polakken.