Hjem Nyheter Iran om globalistenes trusler: «Vi er klare for total krig»

Iran om globalistenes trusler: «Vi er klare for total krig»

4

MIDTØSTEN Iran har blitt utpekt av USA og Saudi-Arabia som ansvarlig for angrepet mot verdens største oljeraffineri i Saudi-Arabia på lørdag, tross at Houthi-opprørerne har påtatt seg skylden. Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif hilser og sier at Iran kommer til å svare med kraft hvis landet angripes.

Det var på lørdag som verdens største oljeraffineri i Saudi-Arabia ble angrepet med droner. Også et annet saudiarabisk raffineri ble angrepet, hvilket sammenlagt skal ha slått ut fem prosent av verdens samlede oljeproduksjon.

De shiamuslimske Houthi-opprørerne i Jemen, som er i åpen krig med Saudi-Arabia, har påtatt seg skylden for angrepet. Saudi-Arabia hevder dog bestemt at Iran må ha stått bak angrepet – en påstand som også støttes av USA. Ifølge Saudi-Arabia har ikke Houthi-opprørerne kapasitet til å gjennomføre droneangrep i Saudi-Arabia, noe som de dog har klart flere ganger tidligere.

Iranske PressTV viser hvor ofte Houthi-opprørerne i Jemen har klart å gjennomføre droneangrep dypt inne i Saudi-Arabia.

Ifølge USAs utenriksminister Mike Pompeo var angrepet en «krigshandling» fra Irans side. Han mener også at Saudi-Arabia nå har rett til å «forsvare seg» mot Iran.

I et intervju med CNN sier Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif:

– Jeg vet at vi ikke gjorde det. Jeg vet at Houthiene har gitt en uttalelse om at de gjorde det.

Når CNNs reporter stiller spørsmålstegn til hvordan en gruppe opprørere kan gjennomføre et slikt angrep og samtidig unngå et dyrt og høyteknologisk amerikansk luftvernsystem i Saudi-Arabia svarer Zarif:

– Da burde du forsøke å finne problemet med det fantastiske amerikanske luftvernet, ikke med Houthiene. Jeg mener dere tror at USA er allmektig og at USAs militære utrustning er flekkfri. Men jeg skal fortelle for deg: Det vil komme som en nyhet for deg at mennesker kan oppnå mye når de er desperate, når de ser sine barn bli drept, når de ser sine koner bombes, sine sykehus, hjem, skoler. Det skaper kreativitet.

Han mener også at angrepet ikke er noen krigshandling, men at påstandene om at Iran ligger bak er et forsøk fra USA og Saudi-Arabia å oppvigle til krig. Hvis noen av landene skulle angripe Iran skulle det dog føre til en fullskala krig, ifølge Javad Zarif.

– Jeg er fullt alvorlig når det handler om å forsvare vårt land. Vi vil ikke involvere oss i en militær konfrontasjon. Men vi kommer ikke til å tvile på å forsvare vårt territorium, sier Zarif i det eksklusive intervjuet.

Se CNNs intervju med Mohammad Javad Zarif:

4
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Kim LarsenSteinarA.HWhite Proud Person Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
White Proud Person
White Proud Person

Dette er åpenbart en provokasjon. «Noe smeller, vi må i krig» Det er standard. Vi må bare sitte å se på og mene noe…

A.H
A.H

Når krigen begynner er jeg sikker pä at vi vil samle mange😀😀

Steinar
Steinar

Nå har USA, med sine jødiske og muslimske allierte, brukt denne taktikk så mange ganger at folk flest bør ha forstått til nå at man ikke kan stole på USA, Saudi-Arabia og Israel.

Kim Larsen
Kim Larsen

Jeg håper at et Amerika holder seg unna Iran. Men om de angriper så håper eg at Iran selger seg dyrt og at det vil svi kraftig for Amerika