Hjem Nyheter Norge Israel hevder Per Sandberg ble forsøkt rekruttert til iransk etterretning

Israel hevder Per Sandberg ble forsøkt rekruttert til iransk etterretning

4

VERDENSPOLITIKK En høytstående tjenestemann i Israel hevder at Per Sandberg ble forsøkt rekruttert til iransk etterretning av en «norsk-iraner» som i Danmark er siktet for attentatplanlegging mot angivelig EU- og USA-vennlig iransk opposisjon.

Per Sandberg.
Per Sandberg. Foto: Roy Pettersen / NRK

Den 21. november meldte den israelske rikskringkasteren Kan at Per Sandberg skal ha blitt forsøkt rekruttert av iransk etterretning. Den tidligere Frp-ministeren har som kjent vært i hardt vær lenge, privat så vel som profesjonelt, etter å ha tilbrakt tid i Iran sammen med sin iranske partner Bahareh Letnes. Rekrutteringen skal ha blitt forsøkt gjennomført av Irans etterretningstjeneste av en «norsk-iraner» som også står tiltalt i Danmark for attentatplaner mot et individ tilknyttet den islamske, marxist-leninistiske terrorgruppen Folkets Mujahedin. Sistnevnte er en organisasjon med røtter tilbake til midten av 1960-tallet og har som uttalt mål å styrte de iranske myndighetene.

Folkets Mujahedin har vært befengt med indre stridigheter over hvilket aspekt som skal betones mest: det islamistiske, eller det marxist-leninistiske, og det eksisterer de facto to grener av Folkets Mujahedin. Organisasjonen stod lenge på terrorlistene til mange land etter utstrakt terrorvirksomhet, spesielt i Irak, men både USA og EU har etterhvert tatt de av sine respektive lister, og det er mer enn antydet at de i dag i stedet har betydelig støtte fra disse. Sandberg selv mener at anklagene kommer på bakgrunn av boken han skrev sammen med Letnes tidligere i høst, «Fremmede makter har flyttet inn», hvor han kom med sterk kritikk av Folkets Mujahedin.

– Jeg skriver i boka mi mye om organisasjonen Mujahedin, stiller spørsmål ved hvilken agenda de har. Dette er et resultat av dette. Så dette er alvorlig, sier Sandberg.

Et av «bevisene» for anklagen er blant annet at Sandberg og den tiltalte mannen har vært på samme tilstelning 4. mars i år: feiringen av persisk nyttår som ble avholdt på den iranske ambassaden i Norge.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
2 år siden

Per Sandberg kunne nok fungere greit som en patsy, men aldri som en instruert agent. Sandberg er ikke kjent for å holde hodet kaldt og lar seg lett provosere slik at han alltid klarer å avsløre seg selv på enhver tv-debatt. Man kan nok beskylde Sandberg for mye, men ikke for å ha et «pokerfjes».

Påstanden om at et land ville vurdere å rekruttere Sandberg til noe som helst faller på sin egen urimelighet. Dette absurde Sandberg-Iranspion-scenarioet kunne kansje hatt noe for seg i manuset til en Borat-film.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Per Sandberg kan umulig være noe «asset» for en fremmed makt, dertil er han for emosjonell og «dum» som politisk aktør. At jødestaten hevder han ble forsøkt rekruttert av Iran må forstås som ledd i maktspillet i Midt-Østen, der det er i Israels interesse å trekke holohoaxkortet så ofte som mulig. Iran ønsker nemlig å slette Israel av kartet, iflg sioniststaten.

Arno
Arno
2 år siden

Forhåpentligvis begynner Per Sandberg nå å få øynene sine opp for hvilken bandittstat og løgnere han og nazionistpartiet hans i alle år har ligget på knærne for!

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Arno
2 år siden

x-frepperen Per Sandberg ’’tenker’’ nok mest med Jr. og ikke med toppetasjen.