Hjem Nyheter Israelske sikkerhetsstyrker stormet Al-Aqsa-moskeen – førte til represalier fra Hamas

Israelske sikkerhetsstyrker stormet Al-Aqsa-moskeen – førte til represalier fra Hamas

1

ISRAEL Kaos omfavner Israel idet Al-Aqsa-moskeen blir stormet av Israelske sikkerhetsstyrker og raketter avfyres fra Gaza.

Skjermbilde: Twitter.

Ifølge RT førte en storming av israelske sikkerhetsstyrker av Al-Aqsa-moskeen, det tredje helligste stedet i den islamske verden, til mer enn 300 skadede. Hendelsen fant sted som følge av utbredte protester i den jødiske staten mot israelske planer om overtagelser av palestinske hjem. Stormingen inkluderte bruk av tåregass og sjokkgranater.

Hendelsene ved Al-Aqsa, samt Israelske planer om å kaste ut palestinske familier fra hjemmene deres i Sheikh Jarrah, et palestinsk nabolag i det østdelen av Jerusalem, førte til represalier fra Hamas i form av raketter avfyrt fra Gazastripen.

Rakettene ser ikke ut til å ha ført til betydelige skader, med unntak av ett treff mot et hus. Ingen dødsfall har blitt rapportert. Samme dag ble 9 helsepersonell drept i en eksplosjon i den nordlige Gaza-stripen. Hvordan dette henger sammen med resten av hendelsesforløpet er foreløpig uvisst.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har uttalt at Hamas «har krysset en rød linje» ved å avfyre raketter mot Jerusalem:

Vi er i en kamp som sprer seg over flere fronter: I Jerusalem, i Gaza og andre steder i landet. Israel vil svare med enorm makt. Vi vil ikke akseptere skade på vårt territorium, vår hovedstad, våre borgere og våre soldater. Alle som angriper oss vil betale en høy pris.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
8 måneder siden

Jødene liker å drepe og palestinerne er bare et siste offeret for jødisk mordpolitikk. Israel er en jødisk forbryter og terrorstat som bygger på folkemord. Først var ofrene russere, ukrainere deretter tyskere og nå er det palestinerne som blir systematisk torturert og drept av jødene.