Hjem Nyheter Israelske sikkerhetsstyrker stormet Al-Aqsa-moskeen – førte til represalier fra Hamas

Israelske sikkerhetsstyrker stormet Al-Aqsa-moskeen – førte til represalier fra Hamas

ISRAEL Kaos omfavner Israel idet Al-Aqsa-moskeen blir stormet av Israelske sikkerhetsstyrker og raketter avfyres fra Gaza.

Skjermbilde: Twitter.

Ifølge RT førte en storming av israelske sikkerhetsstyrker av Al-Aqsa-moskeen, det tredje helligste stedet i den islamske verden, til mer enn 300 skadede. Hendelsen fant sted som følge av utbredte protester i den jødiske staten mot israelske planer om overtagelser av palestinske hjem. Stormingen inkluderte bruk av tåregass og sjokkgranater.

Hendelsene ved Al-Aqsa, samt Israelske planer om å kaste ut palestinske familier fra hjemmene deres i Sheikh Jarrah, et palestinsk nabolag i det østdelen av Jerusalem, førte til represalier fra Hamas i form av raketter avfyrt fra Gazastripen.

Rakettene ser ikke ut til å ha ført til betydelige skader, med unntak av ett treff mot et hus. Ingen dødsfall har blitt rapportert. Samme dag ble 9 helsepersonell drept i en eksplosjon i den nordlige Gaza-stripen. Hvordan dette henger sammen med resten av hendelsesforløpet er foreløpig uvisst.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har uttalt at Hamas «har krysset en rød linje» ved å avfyre raketter mot Jerusalem:

Vi er i en kamp som sprer seg over flere fronter: I Jerusalem, i Gaza og andre steder i landet. Israel vil svare med enorm makt. Vi vil ikke akseptere skade på vårt territorium, vår hovedstad, våre borgere og våre soldater. Alle som angriper oss vil betale en høy pris.