Hjem Nyheter Jacinda Ardern bekrefter: Uvaksinerte kommer ikke til å ha like rettigheter

Jacinda Ardern bekrefter: Uvaksinerte kommer ikke til å ha like rettigheter

1

NEW ZEALAND New Zealands statsminister Jacinda Ardern fikk spørsmål på en pressekonferanse om innføringen av vaksinasjonspass vil bety at uvaksinerte blir annenrangs borgere, noe hun smilende bekreftet.

Jacinda Ardern (t.v.) mener at vaksinerte har rett til å slippe uvaksinerte.
Foto: New Zealand Government, Office of the Governor-GeneralCC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Nylig holdt New Zealands statsminister Jacinda Ardern en pressekonferanse hvor hun fra en journalist fikk spørsmål om det er slik at innføringen av vaksinasjonspass vil bety at de som har valgt å ikke vaksinere seg mot covid-19 blir annenrangs borgere. Smilende svarte hun at det kommer til å bli slik.

Den planlagte utestengingen av en stor del av landets befolkning – omtrent 70 prosent er fullvaksinerte og ytterligere 10 prosent har tatt én dose – motiveres ifølge Ardern av de vaksinertes rett til trygghet, de må vite at de ikke risikerer å bli syke ved å komme i kontakt med uvaksinerte.

I fjor ble regjeringen anklaget for å ville innføre akkurat vaksinasjonspass, noe de da nektet for. De som da advarte mot dette ble kalt konspirasjonsteoretikere, men nå bekrefter statsministeren selv at de hadde rett.

New Zealands befolkning har i dag en befolkning på 5 millioner mennesker. De som enda ikke har vaksinert seg utgjør omtrent en million innbyggere.

Hva livet ikke kommer til å inneholde defineres av Ardern som følgende:

– Om du vil ha sommer, om du vil kunne gå på bar og restaurant, vaksiner deg. Om du vil klippe deg, vaksiner deg. Om du vil gå på konsert eller festival, vaksiner deg. Om du vil gå på gymmen eller se på sport, vaksiner deg. Om du ikke vaksinerer deg kommer det være hverdagsting du går glipp av.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
10 måneder siden

For 1 år siden var vaksinepass en konspirasjonsteori… og nå snakker politikerne åpent om å diskriminere mot folk basert på deres vaksinestatus!

Det er ikke viruset de ønsker å kontrollere… det er befolkningen!