Hjem Nyheter Norden Jødisk presse slår alarm: De siste «overleverne» holder på å utryddes av...

Jødisk presse slår alarm: De siste «overleverne» holder på å utryddes av korona

6

KORONA-HOLOCAUST «For en holocaustoverlevende kan dusjen minne om helvete i Auschwitz», skriver Aftonbladet, som har besøkt gamlehjemmet «Jødiske hjemmet» som losjerer de siste «holocaustoverleverne» i Sverige. Ifølge den jødiske avisen har ti av dem allerede dødd av COVID-19.

Illustrasjonsbilde: Gråtende jøder.

«Over hele verden kommer rapporter om holocaustoverlevende som har dødd som følger av det nye koronaviruset, blant annet i Israel og USA», skriver Aftonbladet i en artikkel hvor journalisten Helena Trus har besøkt «Jødiske hjemmet», et jødisk gamlehjem som losjerer Sveriges siste såkalte holocaustoverlevere.

Tidligere har annen jødisk media beklaget seg over at jøder, og spesielt «holocaustoverlevere» lider mer av korona enn andre. Times of Israel har også hevdet at koronadødligheten for jøder i Sverige er fjorten ganger høyere enn gjennomsnittet i landet.

I Sverige har de jødiske begravelsene «avløst hverandre», ifølge Aftonbladet. Siden slutten av mars har det blitt holdt 25 jødiske begravelser i Stockholm og ifølge Anna Nachman, som tar hånd om disse, gjelder minst ti av dem «overlevere». Dessuten har hun i 2020 begravd ytterligere 15 «overlevere» som ikke er koronasaker.

– Vi er på sluttetappen nå. De er ikke så mange tidsvitner igjen, og kommer oftest av at de har høy alder. Men koronaviruset har skyndt på det litt, sier Nachman til Aftonbladet.

Jødiske hjemmet skal også ha innført besøksforbud lenge før regjeringens nasjonale besøksforbud for gamlehjem. Tross det klarte de ikke å holde viruset borte.

– Det var ganske mange som ble syke ved prinsipp samme tilfelle og tidspunkt. Men nå har vi fått stopp på det. Det har vært fryktelig press. Men jeg beundrer personalet som har slitt. Også mange i personalet har blitt syke, sier Jan-Erik Levy, som er styreleder for hjemmet.

– Jeg tror ikke at vi er verre rammet enn andre hjem, men det gjør ingen forskjell. Det er jo ille nok, det er ekstreme tall på de som har gått bort. Jeg føler ikke at vi har gjort noe feil med håndteringen, fortsetter han.

Akkurat nå er bare én av de boende smittet av COVID-19, og holder på å bli frisk. Det gjenstår altså å se om de siste «overleverne» også overlever koronakrisen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Lin
Lin
2 år siden

Helt forferdelig at de siste tidsvitnene dør. De nye generasjonen fikk ikke sjansen til å høre fortellingen fra de som faktisk opplevde det. Jeg har vert på besøk i Auschwitz selv, men skulle likt å ha hørt mer fra en overlevende.

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Lin
2 år siden

Ingen «holocaust» fant sted, Lin. (https://www.frihetskamp.net/holocaust/) Men, det var som kjent en krig mellom nasjonalismen og globalismen, hvor da sistnevnte dessverre vant krigen. Og historien, joda, den skrives av seierherrene. Som sagt innledningsvis, så har ingen «holocaust» i regi av tyske nasjonalsosialister funnet sted. Påstanden om et «holocaust» på jøder er ikke annet enn en løgn som seierherrene har fremlagt etter krigen for å trekke fokus vekk fra egne krigsforbrytelser. Et såkalt «røykteppe». Men ja, folk døde under krigen på begge sider, slik det har gjort i alle kriger i historien. Men, nei, ingen «holocaust» på jøder fant sted. Derimot… Les mer »

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Det som jo er forbausende(?), er at så mange «overlevde» holocaust, ialt flere millioner, som har oppnådd kompensasjon for sine traumer fra Tyskland, Sveits, osv. At mange av disse geriatrikere nå dør, 90 år og eldre, er som det skal være. Coronachan sparer ingen, goy eller jøde. Hadde nå Soros og Kissinger strøket med i samme slengen ville det ha vært en nådig død for disse subversive eldre gentlemen, men de overlever vel, til så lenge.

Jan-Christopher
Jan-Christopher
2 år siden

Oy vey!

Sidsel
Sidsel
2 år siden

Oh well, straffen hører Gud til!

Kim Andreassen
Kim Andreassen
2 år siden

«For en holocaustoverlevende kan dusjen minne om helvete i Auschwitz»
For en med dårlig hygiene, så kan nok det å dusje oppleves som et «helvete».