Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Kamphelg i Rede 4

Kamphelg i Rede 4

6

KAMPHELG Rede 4 arrangerte i påsken en kamphelg for å hedre Adolf Hitlers 130-årsdag. Det ble gjennomført flere turer og aktivisme rundt om i Trøndelag.

Medlemmene møttes skjærtorsdag i Trondheim og aktivitetene startet allerede der. Propaganda ble hengt opp på forskjellige steder i sentrum mens man ventet på at alle de påmeldte skulle dukke opp.

Når alle var samlet gikk ferden videre til lokalet hvor treffet skulle holdes. Medlemmene var sultne og en god middag ble servert. Etter at maten var fortært og fordøyd gikk turen ut igjen på en kortere skogstur før kvelden.

Langfredag begynte dagen med tradisjonell hjemmelaget frokost og selvfølgelig mengder med kaffe før turen gikk til Stjørdal. I nydelig vårvær ble sentrum bombet med propaganda og et og annet flyveblad ble også delt ut til forbipasserende. Når man så seg fornøyd gikk turen videre til et lokalt kjennemerke; Steinvikholm Slott på Skatval. Slottet ble oppført på begynnelsen av 1500-tallet men har gjennomgått mange forandringer opp igjennom tidene.

Dessverre var slottet stengt grunnet oppussing så man fikk ikke opplevd hvordan det så ut innenfor murene. Istedenfor nøt man det flotte været og så seg rundt på holmen. Når man følte seg fornøyd gikk turen videre for mer aktivisme.

Flyveblad og klistremerker ble delt ut til postkasser og hengt opp på stolper i både Stjørdal og Levanger kommune før turen gikk tilbake til lokalet for middag. Kjempene var naturligvis gode og sultne, så ikke så mye som en smule av middagen gikk til spille.

Etter kaffe og og samtaler gikk turen atter igjen ut for å bedrive aktivisme. Denne gang gikk turen mot Stiklestad men man passet på å stoppe innom Falstad fangeleir, eller SS-Strafgefangenenlager Falstad på tysk. Hovedsakelig brukt for norske fanger men også fanger fra østblokkland og Danmark.

Når man kom frem til Stiklestad begynte mørket å falle på så man passet på å først besøke plassen hvor NS-monumentet stod. Dette flotte monumentet, formgitt av billedhuggeren Wilhelm Rasmussen, ble ramponert og begravet etter krigen. Etter en kort minnestund, gikk man videre for å se resten av plassen og lære litt om dens historie. På vei tilbake til lokalet stoppet man innom et kjøpesenter i Levanger for å bedrive mer aktivisme. Vel tilbake på lokalet av samtlige fornøyde med dagen og kunne sove med god samvittighet.

Lørdag 20. April, Adolf Hitlers fødselsdag, ble startet med at alle samlet seg til frokost og dagen ble planlagt. Etter frokost ble det kaffe og kake før mer aktivisme sto for tur, denne gang tilbake til Trondheim sentrum. Her ble det også hengt opp mengder med klistremerker og flyveblader delt ut til forbipasserende. Etter noen timer så man seg fornøyd og aktiviteten avsluttet. Man tok farvel med kamerater som måtte reise i annet ærend og de resterende reiste tilbake til lokalet for en siste fellesmiddag. Senere samme kveld bestemte man seg for å ta en siste tur ut i Trøndelags flotte natur.

Kort sammenfattet ble påsken en flott opplevelse for alle de oppmøtte fra Rede 4 med mye aktivisme og turer og selvfølgelig godt kameratskap og sterkere bånd ble knyttet. Flere treff planlegges i fremtiden.

Kampen trenger deg – søk om medlemskap i dag!

Se flere bilder fra kamphelgen nedenfor:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
2 år siden

Imponerande och glädjande.

Nordboer
Nordboer
2 år siden

Veldig bra Rede 4!

Oystein
Oystein
2 år siden

Bra jobbet!
Enormt fin kake 😀

Berserkir
Berserkir
2 år siden

Herlig! 🙂

Billie
2 år siden

mega bra, nydelig hyllest og kaka så digg ut..

Martin
Martin
2 år siden

Trivelig stund med gode organisasjonskamerater! Ser fram til neste gang!