Hjem Nyheter Khashoggi ville starte motstandsbevegelse mot Saudi-Arabia

Khashoggi ville starte motstandsbevegelse mot Saudi-Arabia

2

SAUDI-ARABIA Jamal Khashoggi skal ha ønsket å starte en motstandsbevegelse mot Saudi-Arabia.

Jamal_Khashoggi
Jamal_Khashoggi. Foto: April Brady (CC BY 2.0)

Ifølge CNN ville den drepte journalisten Jamal Khashoggi starte en motstandsbevegelse mot Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. I over 400 meldinger på den sosiale plattformen Whatsapp gikk Khashoggi til harde verbale angrep mot bin Salman.

I disse meldingene kalles bin Salman blant annet for et «villdyr» som vil sluke alt som kommer i hans vei, selv sine egne tilhengere.

– Jo flere offer han eter, desto flere vil han ha, sier Khashoggi i et videoklipp.

Meldingene har blitt sendt til den Montreal-baserte saudiske aktivisten Omar Abdulaziz som sammen med Khashoggi hadde planlagt å etablere en opposisjonell ungdomsbevegelse. Ifølge Abdulaziz ble hans telefon hacket av saudiske myndigheter.

Jamal Khashoggi, som blant annet jobbet for The Washington Post, ble drep 2. oktober inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, Tyrkia.

2
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnonymsurferJoshua Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Joshua
Joshua

«Abdulaziz snakket først om sin kontakt med Khashoggi forrige måned, etter at forskere ved University of Torontos Citizen Lab rapporterte at telefonen hans hadde blitt hacket av en militært spionutstyr.

Ifølge Bill Marczak, forsker ved Citizen Lab, var programvaren funnet opp av et israelsk firma, NSO Group, distribuert på vegne av den saudiarabiske regjeringen.»

https://www.dagbladet.no/nyheter/mener-jamal-khashoggis-private-whatsapp-meldinger-kan-gi-nye-ledetrader-om-drapet/70523844

Anonymsurfer
Anonymsurfer

Erdoğan kan godt tenkes å ha spilt geopolitisk-sjakk med Jamal Khashoggi som bonde ved å benytte ham som patsy. F.eks ved å innbille ham om at han var trygg om han gikk inn døren til det overvåkede SA-konsultatet i Istanbul.

Tyrkia er trolig en støttespiller til en intern motstandsbevegelse i SA og har nå vunnet jackpot ved å skade omdømmet til Mohammed bin Salman. Man må som kjent knuse noen egg for å lage revolusjon.