Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Konfrontasjon med kommunister

Konfrontasjon med kommunister

KONFRONTASJON To av Motstandsbevegelsens aktivister var i dag på plass i Kristiansand sentrum for å dokumentere 1. mai-feiringen, da det oppstod en konfrontasjon med kommunister.

konfrontasjon_010515-01

Aktivistene, som var på plass for å dokumentere arrangementet på vegne av Nordfront, hadde tatt plass på en benk nær torvet og scenen i vente på at dagens arrangement skulle begynne.

Etter en kort stund dukket en gruppe kommunister fra Tjen folket opp. Blant kommunistene var også lederen for Tjen folket, den svindeldømte tidligere lederen for SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen.

konfrontasjon_010515-02

Etter å ha observert Motstandsbevegelsens nærvær, kontaktet de umiddelbart politiet, forteller en av aktivistene til Nordfront:

  — De stoppet opp og pekte i vår retning, og virket noe forfjamset. Den ene tok opp mobiltelefonen og ikke lenge etter dukket politiet opp.

konfrontasjon_010515-03

Etter politiet hadde samtalt med kommunistene, tok de kontakt med aktivistene – som forklarte at de på ingen måte hadde planlagt noen massakre, men kun var der for å dokumentere og observere. Politiet godtok dette og trakk seg tilbake.

konfrontasjon_010515-04

Etter en liten stund rullet medlemmene fra Tjen folket ut sine faner, og aktivistene bestemte seg for å ta frem filmkamera for å dokumentere. Noe som fikk Kjell Gunnar Larsen til å se rødt, og fysisk forsøke å få aktivisten til å slutte å filme. Aktivisten forsvarte seg selv, og forsatte å dokumentere.

konfrontasjon_010515-05

Larsen returnerte så til sine tilhengere, og Tjen folket-gruppen gikk samlet mot resten av 1. mai-toget. Aktivistene, som var på vei til samme sted, fulgte etter – men på andre siden av gaten.

Ved politihuset snur plutselig Kjell Gunnar Larsen, og går igjen til angrep, men denne gangen på den andre av Motstandsbevegelsens aktivister.

konfrontasjon_010515-06

Aktivisten forteller han forsvarte seg, og at det senere kom en annen kommunist inn og forsøkte å roe ned den noe rabiate Larsen.

  — Jeg holdt ham fast og han roet seg til slutt ned, og slapp taket fra genseren min, forteller aktivisten.

konfrontasjon_010515-07

Politiet var så raskt på plass, og henvendte seg med en gang til Motstandsbevegelsens aktivister, som forklarte hva som hadde skjedd og at de kun hadde dokumentert, da Larsen gikk til angrep. Politiets respons ble å bortvise aktivistene fra Kristiansand sentrum for resten av dagen.

Aktivistene er dog overbevist om at Larsen kommer til å tenke seg om neste gang han forsøker å gå til angrep på Motstandsbevegelsens aktivister.